olakšajmo roditeljima i djeci / Pomozite najranjivijoj skupini izbjeglica: uključite se u kampanju prikupljanja sredstava za dječje nosiljke!

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Riječ je o kampanji kojom se želi pomoći najranjivijoj skupini izbjeglica - roditeljima s malom djecom koji kilometrima hodaju noseći svoje najmlađe u rukama

21.9.2015.
12:30
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je pokrenuta crowdfunding kampanja s ciljem prikupljanja sredstava za dječje nosiljke za roditelje izbjeglice nazvana Lighten the Load. 

Danas, na Međunarodni dan mira, hrvatsko neprofitno društveno poduzeće BRODOTO i brojni partneri lansirali su u javnost kampanju kojom žele pomoći najranjivijoj skupini izbjeglica - roditeljima s malom djecom koji kilometrima hodaju noseći svoje najmlađe u rukama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja traje sve do 7. listopada, a njome se namjerava prikupiti iznos od 2000 eura, odnosno 2300 dolara, potreban za izradu 100 čvrstih, netoksičnih nosiljki za djecu na kojima će raditi članice udruge Kamensko. Nosiljke će potom biti isporučene izbjeglicama u Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji kroz mrežu partnerskih organizacija.

Voditelj kampanje Marko Gregović, objasnio je da je inspiracija za kampanju Lighten the Load proizašla iz niza susreta s majkama i očevima izbjeglicama koji pristižu u Makedoniju, Srbiju i Hrvatsku, i koji nisu iznašli način za sigurno i udobno nošenje svoje djece na tom opasnom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo pružiti nešto što nije, poput hrane i vode, tako lako dostupno, ali još uvijek neophodno na putovanju do sigurnije destinacije. Nakon što smo vidjeli toliko roditelja koji nisu imali udoban i prikladan način za nošenje svoje djece, odlučili smo pomoći izradom nosiljki", pojasnio je Gregović.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je crowdfunding?

Crowdfunding predstavlja alternativni način prikupljanja sredstava putem interneta, u obliku velikog broja malih i većih donacija iz čitavog svijeta. Postoji više modela takvog grupnog financiranja, a Indiegogo je platforma na kojoj se crowdfunding bazira na nagradama koje variraju ovisno o veličini uplaćenog iznosa. Ovim je putem u svijetu dosada financirano više od 100.000 projekata.

Kampanji Lighten the Load moguće se pridružiti i nenovčanim donacijama, slanjem korištenih nosiljki na adresu udruge Roda - roditelji u akciji, Čanćićeva 14, 10000 Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se uključiti u akciju, doznajte OVDJE! 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo