POMORSKO DOBRO NE VRIJEDI I ZA PROPALU PODUZENICU IVU MAJOLI? / Firma u stečaju, a ona gradi restoran tik do mora

Image
Foto: Pixsell

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je gotovo točno godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka.

18.12.2017.
23:36
Pixsell
VOYO logo

Image
POSLOVNI KRAH IVE MAJOLI: /

Zbog velikih dugova otvoren stečaj nad njezinim Tenis centrom

Image
POSLOVNI KRAH IVE MAJOLI: /

Zbog velikih dugova otvoren stečaj nad njezinim Tenis centrom

Iako je Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečaj nad Tenis centrom Ive Majoli d.o.o. s nešto više od 840.000 kuna utvrđenog duga, proslavljena hrvatska tenisačica Iva Majoli ne staje s novim poslovnim pothvatima. Krenula je u rekonstrukciju i dogradnju ugostiteljskog objekta, restorana od otprilike 140 četvornih metara koji se još uvijek vodi kao njezino vlasništvo. Objekt je smješten na samoj rivi u Novom Vinodolskom, odmah kraj tamošnje benzinske pumpe, piše Novi list.

Dobila je građevinsku dozvolu

Restoran se nalazi doslovno na metar do dva od mora, što znači da se radi o pitanju pomorskog dobra. No, očito u slučaju Ive Majoli ne vrijedi onih 'šest metara od obale'. Županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša potvrdilo je kako je Majoli uredovno ishodovala građevinsku dozvolu za taj zahvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majoli je zahtjev za dogradnjom i nadogradnjom restorana predala još 2012., no za dvije čestice na kojima se nalazi objekt nije bila utvrđena granica pomorskog dobra, zbog čega je postupak obustavljen sve do kraja studenog prošle godine. Tada je županijski Upravni odjel za pomorsko, promet i veze dostavio obavijest da se zabilježba postupka utvrđivanja granice pomorskog dobra na česticama na kojima se nalazi restoran Ive Majoli briše.

'Za područje na kojem se nalaze k.č. br. 16305/7 i 16305/9, k.o. Novi utvrđena je granica luke otvorene za javni promet Novi Vinodolski temeljem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije. Prema navedenoj Odluci, nekretnine k.č. br. 16305/7 i 16305/9, k.o. Novi nalaze se izvan obuhvata lučkog područja, odnosno izvan pomorskog dobra', naveli su iz Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet godina čekala dozvolu

Tako je Iva Majoli nakon pet godina dobila građevinsku dozvolu, dok je početak radova prijavljen početkom studenog ove godine.

Prema izvatku iz zemljišno-knjižnog odjela vidljivo je kako hipotekarno pravo na ovom objektu od listopada prošle godine drži Danko Končar, odnosno njegova firma Kermas energija - ista ono s kojom je privatizirao Brodotrogir, ali i ona s kojom je nedavno poslao pismo namjere za uključenje u proces restrukturiranja Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Končarovi spasili Majoli

Prošle su godine Danko i njegov sin Nenad platili 38 milijuna kuna vjerovnicima Tenis centra te spasili tvrtku Ive Majoli od stečaja. Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari', izjavila je tad Majoli. Premaspomenutom zemljišno-knjižnom izvatku za restoran u Novom Vinodolskom, Hypo banka, odnosno kasnije njezin pravni sljednik H-Abduco, na ovom su objektu imali založno pravo za kreditni paket od gotovo 29 milijuna kuna. Ugovorom o prodaji i naplatnom ustupu ovih tražbina na njih je kao novi hipotekarni vjerovnik 'sjela' Kermas energija, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo