Ostavio oproštajno pismo / Pomorca iz Dubrovnika svi su se bojali: Vlastitog oca nekoliko je puta zarezao nožem

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, Dubrovački dnevnik

Nakon što je ozlijedio oca, nije bio prijavljen policiji, samo je upisan u drugu školu

29.1.2019.
21:01
Grgo Jelavic/PIXSELL, Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Jutros oko 7 sati, nakon zaprimljene dojave, u stanu u ulici Prijeko, na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, zatečena su tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba, koja je prevezena u dubrovačku bolnicu. Bila je to vijest koja je šokirala hrvatsku javnost. 

U samom centru Dubrovnika, Ivo Banović Đivo (66) ubio je suprugu i svojeg punca, a punicu je ozlijedio. Ubojstva je počinio pištoljem, a posljednja je stradala upravo njegova supruga koju je usmrtio u stubištu kad je trčala van dozivajući pomoć, nakon čega je on počinio samoubojstvo i pao preko nje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama Dubrovačkog dnevnika, dan prije nego što je počinio dvostruko ubojstvo, od odvjetnika njegove supruge je zaprimio e-mail u kojem mu je poslala zahtjev za sporazumnim razvodom braka pa se vjeruje kako je upravo to razlog današnjeg krvavog pohoda.

"Znao je da će ju ubiti iste sekunde kad je ona od njega u ponedjeljak navečer zatražila razvod braka. Najprije ju je istjerao iz kuće u Sustjepanu u kojoj su zajedno živjeli, a kad je ona otišla svojim roditeljima, on je krenuo pisati oproštajno pismo. Cijelu noć ga ja pisao, a kad je završio, uzeo je pištolj, sjeo u automobil, odvezao se do zgrade u starom dijelu Dubrovnika gdje su živjeli njegovi punac i punica i učinio pokolj kakav se u Dubrovniku ne pamti", kazao je poznanik kapetana Ive Banovića Đive za Večernji list.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u braku Banovića i supruge postojali su već neko vrijeme, ali nikada nije došlo do fizičkog obračuna, što su potvrdili i u dubrovačkoj policiji u kojoj su kazali kako Banović nikada nije bio kazneno prijavljivan. 

Image

Masakr u Dubrovniku: Tijela ubijenih nakon policijskog očevida prevezena kombijima

Image

Masakr u Dubrovniku: Tijela ubijenih nakon policijskog očevida prevezena kombijima

Ivo je umirovljeni pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. godine je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe "rješava" na način da ukidaju to radno mjesto te se Ivo vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe te potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Njegovi roditelji bili su profesori matematike u srednjoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruzi i ranije prijetio pištoljem?

"Đivu je otac slao na popravni iz matematike, čak ga je želio i rušiti, a Đivo, koji je bio teške naravi i jedan od glavnih 'frajera' te generacije napao je vlastitog oca. I to kako napao, pričao je o tome tada cijeli grad, nožem ga je nekoliko puta zarezao, ali otac ga navodno nije želio prijaviti policiji nego ga je upisao u drugu školu. Nakon tog događaja Đivo se smirio i izašao na pravi put, završio školu za pomorca i ubrzo postao jedan od najboljih u tom poslu, kazali su poznanici Ive Banovića za Večernji list.

Supruga je navodno znala da je imao pištolj jer joj je njime već nekoliko puta prijetio, a prema nekim izvorima, čak joj ga je stavljao u usta, piše 24sata. Isto tako, to mu nije bio prvi brak. Brak s ubijenom Lidijom bio mu je drugi, nisu se baš slagali, a s njenim je roditeljima stalno bio u nekoj svađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su ga poznavali kažu kako je i već prijetio supruginoj obitelji, a oni to nikad nisu shvaćali ozbiljno pa ga nisu ni prijavili policiji.

Pomorac je jednom prilikom i mladića ubo nožem jer je bacio petardu u njegovoj blizini. Dubrovčani pričaju kako se tri dana prije počinjenih ubojstava Banović opijao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo