POMOĆNIK MINISTRA ZARATIO S KOLEGICOM: /

'Strahujem da će fizički nasrnuti na mene pa bismo mogli imati slučaj Tomašević'

Image
Foto: PIXSELL

'Tko si ti da se usudiš pisati i slati mailove središnjici HDZ-a. Ti si nitko i ništa, svi ti se smiju u središnjici HDZ-a i Gradskom odboru.

6.3.2018.
15:11
PIXSELL
VOYO logo

Članica HDZ-a Floria Galić tvrdi da je Jure Šarić, predsjednik Područnog odbora stranke u zagrebačkom Stenjevcu, a inače i pomoćnik ministra Olega Butkovića, nemilosrdno i seksistički vrijeđa i omalovažava. Zbog toga se pismom obratila i samom šefu stranke Andreju Plenkoviću navodeći kako je je Šarić nije fizički napadao, ali da nije sigurna neće li uskoro biti "slučaj Tomašević u HDZ-u Stenjevec".

Plenković joj dosad nije odgovorio jednako kao ni glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, politički Davor Stier, predsjednik Gradskog odbora Andrija Mikulić, ali ni Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, kojima je također poslala isti dopis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisma Plenkoviću

Galić se na Šarića prvi put žalila lani u rujnu, ali iz političkih razloga. Tada je Šarić predložio, a potom se i raspustilo tri ogranka tog područnog odbora. U jednom od njih tvrdio je kako su narušeni međuljudski odnosi, no Galić smatra da Šarić nije poštivao propisanu proceduru te da za takvu odluku nije dobio dovoljno glasova o čemu je izvijestila Plenkovića. U tom mu je pismu iznijela još neke primjedbe na Šarićevo vođenje Područnog odbora HDZ-a, "po principu ili si sa mnom ili si protiv mene", piše Novi list.

Drugi put Galić se šefu stranke obratila 22. siječnja nakon sjednice Područnog odbora kada ju je, kako tvrdi, Šarić izvrijeđao "kao ženu, članicu HDZ-a i kao čovjeka". Tada je na njezine primjedbe Šarić odgovorio riječima: "Tko si ti da se usudiš pisati i slati mailove središnjici HDZ-a. Ti si nitko i ništa, svi ti se smiju u središnjici HDZ-a i Gradskom odboru. Ti me uopće ne zanimaš ni kao žena jer si beznačajna. Ja sam pomoćnik ministra, član nadzornih odbora i raznih povjerenstava. Tebe nitko i ne zna jer ti si jedno obično ništa. Gradski odbor nikad neće riješiti te žalbe i nikad nećete dobiti odgovore od Andrije Mikulića i Ivana Ćelića, a ja ću se pobrinuti da te izbace iz HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarićeva strana priče

"Ovo vrijeđanje mene i moje osobnosti s elementima seksističkog ponašanja Jure Šarića trajalo je više od jedan sat. Njegov bijes je bio toliko izražen da se usuđujem reći da sam muškarac, da bi me fizički napao", istaknula je članica HDZ-a u pismu Plenkoviću. Dodala je da je moguće da će na idućoj sjednici Područnog odbora Šarić i fizički na nju nasrnuti, "pa bismo mogli imati 'slučaj Tomašević' u HDZ-u Stenjevec".

Šarić, pak, za Novi list kaže kako sve to nije vrijedno spomena te je novinare uputio na zapisnik sa sjednice Područnog odbora. Ondje, pak, piše kako je rekao da je Floria Galić na izborima u gradskoj četvrti Stenjevec došla na peto mjesto liste HDZ-a zahvaljujući "intervenciji iz vrha stranke" i da je zato "samu sebe diskvalificirala u pogledu bilo kakvog vlastitog, aktualnog, ali i budućeg moralno-etičkog kredibiliteta i vjerodostojnosti". Također je spomenuo da su Florijine ambicije daleko nadrasle njezine radne kapacitete, te da stremi pozicijama kojima svojim karakteristikama nikako nije dorasla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo