POMOĆNIK MINISTRA POSLAO E-MAIL: /

'Ne planirajte inspekcije za Veliki tjedan, nije primjereno da u ovo vrijeme glumimo preveliku revnost'

Image
Foto: PIXSELL
5.3.2018.
12:49
PIXSELL
VOYO logo

Pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane Damir Agičić uputio je e-mail poruku inspektorima da posljednji tjedan u ožujku ne idu u kontrole objekata.

"S obzirom na to da je potkraj ovoga mjeseca Veliki tjedan i da mnoštvo naših stranaka na poseban način proživljava to razdoblje, preporučujem i molim vas da taj posljednji tjedan ožujka ne planirate nikakve inspekcijske nadzore u objektima", napisao je Agičić na memorandumu Ministarstva te poslao sa službene e-mail adrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dolaze u objekte kako bi dobili nešto neprimjereno'

U nastavku preporuke Tolušićev pomoćnik upozorava kolege da će “njihovi subjekti” u tom vremenu imati “povećan opseg posla i nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole”, jer treba “poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike” te im u tom razdoblju ne treba “da glumimo prerevnu inspekciju kad to nije primjereno”. Također upozorava da “dodatno nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri”, jer se sa strane mogu čuti komentari “da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno”.

No, u e-mailu koji je procurio iz Ministarstva, a koji je potom objavio Jutarnji list navodi i da ostavlja mogućnost da se i u tom razdoblju provedu inspekcijski nadzori "bude li što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograđivanje Ministarstva

Pomoćnikov potez u Ministarstvu su nazvali neprihvatljivim. "Ovakvo postupanje za Ministarstvo poljoprivrede potpuno je neprihvatljivo. Povećanu prodaju prehrambenih proizvoda tijekom blagdana mora pratiti i pojačan inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište. Tako je bilo za Božić, tako će biti i za Uskrs", stoji u njihovu odgovoru.

Ovo nije jedini pomoćnikov prijestup, a neslužbene informacije govore i da mu sada prijeti smjena.

Pomoćnik je i lani bio u središtu skandala nakon što je njegova supruga, po njegovu imenovanju, iz Slavonskog Broda prebačena u Zagreb čime je postala veterinarski inspektor specijalist, a pri čemu joj je i narasla plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo