OVO JE MALO NEZGODNO / Pomoćnik Milanovićevog ministra imao prebivalište u Zagrebu i koristio državni stan?

Image
Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Vanja Bilić, pomoćnik nekadašnjeg ministra Orsata Miljenića, a danas predsjednikova predstojnika, imao je prebivalište u Zagrebu, a koristio je državni stan

4.2.2022.
20:28
Dusko Jaramaz / Pixsell
VOYO logo

Danima ne prestaju pljuštati reakcije na račun predstojnika ureda premijera Andreja Plenkovića, Zvonimira Frke Petešića, zbog njegovog stana u Zagrebu kojeg je dobio na korištenje nakon što se ispostavilo da je fiktivno prijavio prebivalište na Dugom Otoku.

Među najžešćim kritičarima je predsjednik Zoran Milanović. No, i on bi se uskoro mogao naći u nezgodnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEJASNOĆA DO NEJASNOĆE /

Afera Frka ide dalje: Nije se morao prijaviti u Salima da bi dobio stan u Zagrebu, a pogledajte kazne za fiktivne prijave

Image
NEJASNOĆA DO NEJASNOĆE /

Afera Frka ide dalje: Nije se morao prijaviti u Salima da bi dobio stan u Zagrebu, a pogledajte kazne za fiktivne prijave

Naime, Dnevnik.hr doznaje da je, iako je imao prebivalište u Zagrebu, državni stan na korištenje dobio i Vanja Bilić, pomoćnik nekadašnjeg ministra Orsata Miljenića, a danas predsjednikova predstojnika.

On je, pišu, imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu, što je vidljivo iz biografije, a isto je koristio državni stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro nova uredba

U problemima oko stana našao se i ministar Mario Banožić, a doznalo se da najskuplji stan koji plaća država koristi Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a i državni tajnik u ministarstvu financija. On sa suprugom i troje djece živi u 112 kvadrata, a država mu plaća najam gotovo 7000 kuna za 90 kvadarata. Razliku od 2000 kn za preostalu površinu stana i režije plaća sam.

Podsjećamo, nakon objave informacije o brzoj obnovi zgrade u kojoj koristi stan Plenkovićev predstojnik ureda, Net.hr otkrio je kako Frka Petešić uopće nema pravo na korištenje državnog stana od čak 96 kvadrata u najjužem centru Zagreba, s obzirom na to mu obitelj ima prebivalište u Zagrebu na drugoj adresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana nakon tog otkrića, otkrili smo i da su supruga i djeca bili prijavljeni u Vinodolskoj 8 u Zagrebu u stanu Hermine Cebović Želalić, supruge Ilije Želalića, koji je 2018. godine imenovan za izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru.

Što se tiče uredbe po kojoj se dodjeljuju državni stanovi, ona je van snage više od tri godine, a iz ministarstva stižu vijesti da bi nova uredba uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo