Zaštićena školjka / Poljaci kod Biograda počupali zaštićene periske, sve snimili i pohvalili se na YouTubeu

Image
Foto: Morski.hr/Screenshot Youtube

Poljaci se još uvijek nalaze u Hrvatskoj, a o svemu su obaviještene nadležne institucije, policiji i ribarskoj inspekciji

29.9.2020.
17:13
Morski.hr/Screenshot Youtube
VOYO logo

Dok cijeli Mediteran muku muči s očuvanjem, možda i posljednjih primjeraka najstrože zaštićene školjke periske, skupina Poljaka koju vodi vloger i samozvani turistički promotor Mariusz Jacak, otisnula se gliserom na more iz Biograda u zadarski arhipelag i - iščupali periske.

Sve su i snimili, a video objavili objavili u ponedjeljak na Youtube. Vide se najmanje četiri iščupane periske, a Jacak jednom lupa o brod, ispire i na silu otvara, piše Morski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za svaku izvađenu školjku je i do 30 tisuća kuna, a ispod videa bilo je i nekoliko upozorenja da je ovo u Hrvatskoj protuzakonito, no oni su obrisani.

Maiusz Jacak  vlasnik je Youtube kanala "Jacaki – Życie Na Maxa" ili  prevedeno "Jacaki – Život na maksimumu", a osim na Youtubeu svoje avanture diljem svijeta promovira i na ostalim društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski je pokušao razgovarati s Jacakom, no kada su mu rekli o čemu se radi, on je prekinuo vezu.

Prema informacijama koje Morski ima, Poljaci se još uvijek nalaze u Hrvatskoj, a svoje spoznaje proslijedili su nadležnim institucijama, policiji i ribarskoj inspekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video, koji se nalazio na Youtubeu je nedugo nakon objave ovog članka Morskog postavljen na "privatno", ali je portal sačuvao dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo