ANTE SANADER /

Politički tajnik HDZ-a zaposlio svog sina u udruzi koja od županije i države godišnje dobiva više od 10 milijuna kuna

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Udruga je na kraju 2020. godine imala samo jednu zaposlenu osobu, a u 2022. godinu ulazi s više zaposlenih, od kojih je jedan i sin predsjednika udruge

4.2.2022.
10:45
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije u kojoj je predsjednik i odgovorna osoba saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader, početkom siječnja ove godine zaposlila je jednog od njegovih sinova, Ivana Sanadera.

Kako piše Net.hr, Ivan Sanader već je nekoliko godina aktivan u vatrogasnoj struci te je uspješan i priznat. Tako je 2015. godine na tradicionalnom godišnjem izboru najboljih vatrogasaca povodom Dana grada u Kaštelima on bio jedan od laureata, a kasnije je nazočio različitim skupovima i svečanostima kao tajnik DVD-a Kaštel Gomilica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije, čiji je Ivan Sanader novi zaposlenik, mala je udruga koja se financira prije svega od novca iz državne i županijske blagajne. Iz revizijskog izvješća za 2020. godinu vidljivo je da je udruga po posebnim propisima iz državnog proračuna te godine uprihodila 7.143.903 kuna, prihod po posebnim propisima iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije iznosio je 3.340.000 kuna, a prihodi od članskih doprinosa su iznosili 382.836 kuna.

Ova je udruga na kraju 2020. godine imala samo jednu zaposlenu osobu, a u 2022. godinu ulazi s više zaposlenih, od kojih je jedan upravo i sin predsjednika udruge, Ante Sanadera, te je tako i sin visokorangiranog dužnosnika, ujedno i predsjednika udruge – zaposlen, odnosno "prikopčan" na sredstva iz državne blagajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAKCIJE HDZ-ovaca /

Sanader o Milanoviću: 'Prvi put od 2000. predsjednik direktno vrši udar na Vladu. Nervozan je još od Janafa. Zašto?'

Image
REAKCIJE HDZ-ovaca /

Sanader o Milanoviću: 'Prvi put od 2000. predsjednik direktno vrši udar na Vladu. Nervozan je još od Janafa. Zašto?'

Drugim riječima, otac Ante zaposlio je svog sina, a Net.hr piše da mu je možda doslovno i potpisao ugovor o zapošljavanju kao odgovorna osoba. Istodobno, Ante Sanader je saborski zastupnik HDZ-a, potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a.

Spomenuti je portal poslao upit Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije je li za zapošljavanje Ivana Sanadera s 1. siječnja 2022. bio raspisan natječaj, odnosno, kakva je bila procedura za njegovo zapošljavanje, te je li ugovor potpisao Ante Sanader, no odgovora još uvijek nema. Isto su pitanje poslali i na adresu samog Ante Sanadera koji također nije odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo