Politički pritisak SDP-a na policiju je nedopustiv

Policija je danas demantirala optužbe kako je optužnica protiv riječkog gradonačelnika Obersnela rezultat političkog pritiska u posljednjih 15 dana.

4.3.2010.
14:57
VOYO logo

Iz Ministarstva unutarnjih poslova danas su poslali priopćenje povodom "političkih reakcija na kaznenu prijavu podnesenu protiv čelnika Grada Rijeke te neutemeljenih i neargumentiranih optužbi na račun glavnog ravnatelja policije, kao i zbog politizacije cijelog slučaja". Ističu kako su kriminalističko istraživanje i podnesena kaznena prijava rezultat višegodišnjeg kontinuiranog rada policijskih istražitelja i nadležnog državnog odvjetnika.

arti-201003020786006"Ističemo kako je nedopustiva politizacija rada policije kao i pokušaji da se kroz pritiske na njezine čelnike utječe na njezin rad", poručuje se u priopćenju kojeg potpisuje načelnik Krunoslav Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističko istraživanje započeli su, piše u priopćenju, djelatnici PU primorsko goranske na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke koji im je dostavljen 9. svibnja 2007. godine. Od tada pa do danas, ŽDO je 20-tak puta izvještavano o mjerama i aktivnostima koje policija poduzima, a uz pismena izvješća održan je i niz redovitih koordinacija policije s državnim odvjetništvom.

Poručuju kako kaznena prijava nije "samovoljni proizvod" PU primorsko goranske, "već isključivo rezultat provedenog kriminalističkog istraživanja i koordiniranog rada s nadležnim ŽDO u Rijeci". Završna koordinacija istražitelja s nadležnim državnim odvjetnikom održana je 2. ožujka 2010. godine u prostorijama ŽDO u Rijeci, te je "kroz analizu do tada prikupljenih obavijesti i dokumentacije utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskih delikata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u policiji kažu i kako je zaključeno da je za kaznena djela, odnosno ugovore Grada Rijeke i Tržnice Rijeka iz 1996. i 1997. godine, nastupila zastara, te stoga ne mogu biti sadržana u kaznenoj prijavi.

Prethodni članci:

arti-201003030367006 arti-201003030522006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo