POLITIČKI ANALITIČAR TVRDI: / 'Činilo se da je sve riješeno, ali nije. Kolindu su ispadi s pjevanjem i kolačima koštali glave...'

Image
Foto: screenshot / RTL

Ne smije improvizirati i nema pjevanja, nema kolača jer su je takvi ispadi koštali glave.

11.12.2019.
11:43
screenshot / RTL
VOYO logo

Jedanaest dana do predsjedničkih izbora troje kandidata - Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro i Zoran Milanović vode gotovo mrtvu utrku. Da je napeto i da bi do kraja kampanje moglo biti svega, smatra politički analitičar i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

"Sad imamo kampanju i svi se moraju potući za svaki glas", kazao je Macan gostujući u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zato se toliko tuku tko je veći tuđmanist'

"Dosad se činilo da je sve riješeno, ali sada moraju pričati s biračima. Dosad su ih uglavnom ignorirali, no sada im se moraju obratiti nekim novim, boljim porukama i reći im zašto trebaju izabrati baš nju ili njega", kazao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan smatra da "kampanja može promijeniti sve" i da su svi najjači kandidati "u problemu". Svo troje su, kaže, ravnopravni za drugi krug i postoji mogućnost da ondje uđe i Škoro.

"Tuku se kandidati na desnici, a Milanović stagnira. Njemu treba što veća podrška na lijevoj strani, svaki mu postotak na ljevici treba", istaknuo je Macan dodavši da se može dogoditi "da odluči jedan postotak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Grabar Kitarović, Macan je kazao da mora pripaziti na ispade.

"Ne smije improvizirati i nema pjevanja, nema kolača jer su je takvi ispadi koštali glave. Ona se mora fokusirati i ako to fokusirano odradi na razini je HDZ-ova rejtinga i najviše će ipak nju HDZ-ovi birači podržati. Moraju se izboriti za poziciju koji je bolji nasljednik Tuđmana jer se smatra da u jezgri HDZ-ovih birača takav ima veću šansu. Škoro pokušava stići minus koji ima, a na njoj je da to ne dopusti. Zato se toliko i tuku oko Tuđmana, tko je veći tuđmanist i veći Hrvat", ustvrdio je Macan u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA OTKRILA KOLIKO JE ZARAĐIVALA '91 PA SE OBRUŠILA NA ŠKORU: /

'On narodni čovjek? Ma dajte, molim vas. Malo morgen!'

Image
KOLINDA OTKRILA KOLIKO JE ZARAĐIVALA '91 PA SE OBRUŠILA NA ŠKORU: /

'On narodni čovjek? Ma dajte, molim vas. Malo morgen!'

Macan se prisjetio rada u uredu Franje Tuđmana

Što se tiče Milanovića, Macan kaže da se on sada više okreće svojim biračima i pokušava ih pridobiti razgovorom.

"Ako to dobro odradi, ako se ovi potuku na desnici, možda Milanović bude najbolji i onda je pitanje što će se dogoditi. Velika je stvar kako će odraditi kampanju u svojem lijevom dijelu", kazao je Macan dodavši kako će biračima "biti vrlo zanimljivo gledati ovaj dio kampanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica je podsjetila kako je Macan svojedobno nekoliko mjeseci radio u Uredu predsjednika Franje Tuđmana.

"Pili smo kavu ujutro i komentirali smo stvari. Impresionirao me u par mojih ispada kad je reagirao predsjednički, onako kako treba", kazao je Macan koji je za Tuđmana rekao da je bio "vrlo emotivan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman se, kaže, naljutio na njega prilikom objave vijesti o padu Vukovara. Na dan pada Vukovara, cijeli je dan zasjedala Vlada, a jedan novinar Reutersa slušao je sve razgovore i shvatio da se nešto dogodilo.

"Kada su me pitali što je bilo – ja sam potvrdio da je presječen na pola, nisam rekao da je pao, ali dok je sve prošlo kroz medije… ", prisjetio se Macan te ispričao kako je, prema riječima Vesne Škare Ožbolt, Tuđman pitao "koji je idiot to pustio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo