Poliglot Bandić propričao i na latinskom

U svom završnom obraćanju Bandić je pozvao birače da izađu i glasaju protiv crvene Hrvatske, a za crveno-bijelo-plavu Hrvatsku.

8.1.2010.
14:44
VOYO logo

"U nedjelju je dan velike odluke. Odlučujemo o svojoj sudbini, budućnosti naše djece i Hrvatske. Recite 'ne' jednoumlju i crvenoj Hrvatskoj koja nas dijeli i vraća u rovove prošlosti. Recite 'da' za Hrvatsku rada i dostojanstva... Birajte čovjeka, a ne stranku", standardna je poruka Milana Bandića koju je htio istaknuti i zadnjeg dana predizborne kampanje. arti-201001080112006 Na posljednjoj konferenciji za medije nije htio otkriti koga će dovesti na Pantovčak od stručnih suradnika, a od sadašnjih 166 zaposlenih zadržat će one "stručne i kompetentne". Kako je česti komentar politologa i medijskih djelatnika da je kampanja prilično anemična, te da se rasplamsala tek kad je Ivo Josipović kazao da će se Hrvatska zacrvenjeti, upitan je kakva je po njemu bila kampanja.

"Ja sam govorio golu istinu. Znate kako kažu stati Latini: de gustibus non est disputandum", kazao je Bandić dodajući da je "to najbolje što trenutno imamo". Uvjeren je u pobjedu, a u slučaju da ne pobijedi, o tome će govoriti u nedjelju. arti-201001070548006 Kazao je da će pozvati Josipovića doma kada pobijedi, jer ovaj to priželjkuje, a i "Josipović će biti najzaslužniji za pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodinu Josipoviću nije bilo dovoljno da vrijeđa moju suprugu, on bi još i kod mene. Ne znam njegove razloge zašto želi kod mene doma", kazao je Bandić. Ne bi mu skuhao fileke, nego "pohane piceke s pireom, šalatu putericu i štrudlu od sira".

Upitan je i bi li pomilovao Sinišu Rimca jednog od ubojica obitelji Zec poput Stjepana Mesića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomilovao bih svakoga tko ispuni uvjete", odgovorio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo