u tijeku kriminalističko istraživanje /

Policija u Rijeci uhitila još dvojicu Talijana: I kod njih pronađena povijesna zastava Kraljevine Italije!

Policija ih je spriječila u namjeri isticanja zastave

12.9.2019.
16:05
VOYO logo

U nastavku postupanja policije u četvrtak oko 13.50 sati ispred Guvernerove palače u Rijeci policijski službenici pronašli su još dvojicu državljana Italije, u dobi od 55 i 19 godina. 

Kod njih je također pronađena povijesna zastava Kraljevine Italije te ih je policija spriječila u namjeri njezina isticanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su privedena u policiju te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje, javljaju iz PU primorsko-goranske.

Da podsjetimo, stotu obljetnicu talijanske okupacije Rijeke, grupa talijanskih neofašista odlučila je proslaviti tako da je ispred bivše Guvernerove palače razvila trobojnicu Kraljevine Italije - države u čije je ime fašist Gabriele D'Annunzio okupirao grad 1919. godine, piše Il Giornale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjen ulazak u Hrvatsku za petero Talijana koji su sletjeli zrakoplovima na Krk

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je policija zabranila ulazak u Hrvatsku za petero državljana Italije koji su u četvrtak zrakoplovima sletjeli na Zračnu luku Rijeka na Krku, a u prtljazi su im pronađeni predmeti  s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjom provokacijom u Rijeci.

To su osobe starosti 23, 56, 63, 70 i 74 godine koje su sletjele s dva manja zrakoplova.  Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage su pronađeni predmeti (majice, razglednice i slično) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjem talijanskih državljana u Rijeci, izvijestila je policija. 

Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrđeno je da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku, stoji u priopćenju PU PG. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo