POLICIJA PRIJAVILA ORGANIZATORA PROSVJEDA, PRIJETI MU KAZNA OD 25.000 KN; / On će pobiti optužnicu? 'To je potpuno promašeno'

Image

Policija me niti u jednom trenutku prosvjeda nije upozorila da obavijestim narod za mjere.

11.11.2020.
23:24
VOYO logo

Zagrebačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv Tomislava Pilkića, organizatora nedjeljnog anti korona prosvjeda u Zagrebu nazvanog "Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite". Pilkića se ne tereti kršenje Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, već za remećenje javnog reda i mira, a prijeti mu novčana kazna do 25.000 kuna. I zato jer kao voditelj okupljanja i nakon upozorenja da prosvjednici krše mjere - nije prekinuo prosvjed.

"Policija me niti u jednom trenutku prosvjeda nije upozorila da obavijestim narod za mjere. Da su mi rekli, ja bi naravno prenio poruku policije jer mi ne pada na pamet da se sukobljavam s njima jer su cijelo vrijeme bili ljubazni", kazao je Pilkić za RTL Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako budem proglašen krivim, jasno je da ću morati platiti. Milom ili silom, kako bi se reklo. Ali ono što ja računam je da ću tu optužnicu pobiti jer radi se o tome da me nisu imali ovlasti ili mogućnosti kazniti po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer sam fizička osoba i nisu mi mogli napisati kaznu", rekao je.

"Ono što su oni napravili u nedostatku argumenata je da su našli jedan članak u Zakonu o javnom okupljaju gdje oni pokušavaju pod prekršaj javnog reda i mira meni uvaliti to što nismo održavali epidemiološke mjere. To je, naravno, potpuno promašeno. Niti u jednom dijelu zakona gdje se opisuju prekršaji javnog reda i mira ne napominju se epidemiološke mjere", zaključio je Pilkić za RTL Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo