Policija posumnjala da mljekari nose eksploziv?!

Nakon što su u nedjelju na tržnici Dolac dijelili mlijeko Zagrepčanima, mljekari su namjeravali napojiti i saborske zastupnike.

20.2.2012.
11:04
VOYO logo

Igor Rešetar iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka novinarima se požalio da je desetak mljekara, koji su nosili bačvicu s mlijekom i čaše, zaustavljeno pri kontroli. Rečeno im je da pred Sabor ne mogu s bačvicom, jer posuda nije pregledna i u njoj, kako su rekli policajci, ne znaju ima li eksploziva.

"Vidite, unutra je čisto mlijeko, nije eksploziv", kazao je Rešetar osiguranju koje nije željelo popustiti. Inače, mljekari su prijavili dolazak pred Sabor i za njega su dobili odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im je resorni ministar Tihomir Jakovina i u nedjelju poručio da su njihovi prosvjedi neutemeljeni, neargumentirani i nelegitimni te dijelom i politički motivirani, mljekari ni sedmog dana ne odustaju od prosvjeda.

U HSUPM-u kažu kako imaju punomoći čak 22 mljekarske udruge te određenog dijela pojedinaca da ih zastupaju u pregovorima oko cijene mlijeka s mljekarama. I dalje traže obračun mlijeka u skladu s tromjesečnim prosjekom zemalja EU, umjesto novog prema kojemu bi im cijena litre mlijeka bila i 40 lipa manja od stare. Ministar Jakovina tvrdi kako sve probleme treba rješavati dogovorno, za stolom. 'Pritisci i prosvjedi nisu način komunikacije kakvu će on kao ministar, a i Ministarstvo poljoprivrede i Vlada RH tolerirati', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike štete zbog neotkupljenog mlijeka

"Štete koje su nastale zbog neotkupljenog mlijeka, mjere se u milijunima litara i najviše su pogodile baš proizvođače mlijeka", tvrdi Jakovina. Ponovno je pozvao proizvođače da se povuku s cesta i ne čine daljnju štetu, te da se vrate argumentiranim raspravama u Ministarstvu s mljekarama shodno prihvaćenim zaključcima od prošle srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo