POLICIJA U ULJANIKU /

Policija pokrenula izvide u Uljaniku: 'Neka sve pročešljaju, vide i istraže'

RTL doznaje da policija provodi izvide u pulskom Uljaniku

3.9.2018.
18:58
VOYO logo

RTL doznaje da policija provodi izvide u pulskom Uljaniku. Policija izvide provodi na nalog Županijskog državnog odvjetništva u Puli.

Za pojašnjenje okolnosti u kojima se provode izvidi, obratili smo se pulskom odvjetniku Stefanu Đokiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvidi se poduzimaju radi prikupljanja informacija potrebnih radi provjere osnovanosti navoda iz kaznene prijave. Ovisno o stupnju utvrđene sumnje o počinjenju kaznenog djela ŽDO pula odlučuje hoće li se provesti istraga. Izvide poduzima policija temeljem naloga ŽDO, a postupak je tajan", kazao nam je odvjetnik Đokić.

Uljaniku otkazana četiri broda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz navedenu vijest o izvidima, doznaje se i kako su uljanikovi kupci otkazali s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje. Tu je informaciju Uljanik potvrdio putem Zagrebačke burze.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona, kupac je 1. rujna jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, stoji u obavijesti na burzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela. Obje kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping, dio su grupacije SIEM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo je u RTL-u Danas komentirao Đino Šverko, predsjednik Štrajkaškog odbora u Uljaniku.

"Najviše strahujemo za plaću za osmi mjesec. To nije ohrabrujuće što su otkazali četiri broda. Želimo restrukturiranje što prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo imena za pet članova novog NO-a."

DORH u Uljaniku?

"Neka sve pročešljaju, vide, istraže sve što mogu. To nam ne treba smetati."

Zašto niste reagirali ranije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodi se velika hajka na mene, čudi me to. Tamo sam u NO-u jer su tako htjeli dioničari. Nismo napravili nikakvu štetu mi tamo."

Više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo