Policija opet uhitila pa pustila Pernara!

Ni pet sati nakon što ga je policija pustila iz pritvora u nedjelju prijepodne, Ivan Pernar je ponovno uhićen! Dogodilo se to u 15.

20.3.2011.
16:03
VOYO logo

Na pitanje je li on namjerno izaziva svoja uhićenja, Pernar je za agenciju VLM kratko uzvratio: "Naravno! Ne želim pristati na to da mi se zabranjuje slobodno kretanje gradom, tim više što ni na koji način ne ugrožavam javni red i mir. I zato provociram policiju kako bih vidio do kada će mi uskraćivati moja prava".

Oko 18 sati Pernar je pušten iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar: Ja u ponedjeljak u 18 opet idem na Markov trg

"Ja u ponedjeljak u 6 (18h) opet idem na Markov trg, krećem s Trga bana Jelačića, sretnemo se ako ćete biti u blizini", napisao je Pernar na stranicama svog Saveza za promjene, i na svom Facebook profilu.

Pernar je za Danas.hr pojasnio da nije došlo do zabune u određivanju novog datuma prosvjeda (jer je subotnji prosvjed završio najavom o novom susretu u srijedu), nego da on ide sam na Markov trg, te da mu se može priključiti tko hoće, na vlastitu odgovornost. Najavio je i da će svaki dan početi odlaziti pred Banske dvore, ukoliko vladajuća stranka do kraja tjedna ne raspiše datum parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenoćio u ćeliji s petero pijanih muškaraca

Također, Pernar nam je kazao kako je prenoćio u pritvoru na Oranicama nakon što ga je policija privela, dok je na Markovom trgu davao izjavu za slovensku televiziju. Kaže, u pritvoru je s njim bilo još pet alkoholiziranih osoba: dva navijača, dva obiteljska nasilnika i jedan pijani vozač.

Kazao je i kako je sud odbio sve prekršajne zahtjeve policije, uključujući i onaj o zabrani prosvjedovanja na Markovu trgu, jer je sudac utvrdio da Pernar ne može biti kažnjen za kršenje odredbe o zabrani prosvjedovanja, kad je na Markovu trgu prosvjedovanje ionako zakonom zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu Pernara čeka rasprava i o optužnom prijedlogu policije, da je u subotu vodio nelegalno okupljanje na Markovu trgu, dok je zapravo davao izjavu slovenskoj televiziji.

Vezani članci:

arti-201103190033006 arti-201103190175006 arti-201103190163006 arti-201103180130006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo