OBJAVLJEN NATJEČAJ / Policija objavila oglas za novog ravnatelja policije, ovo su kandidati koje je Božinović osobno intervjuirao

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a temeljem rezultata provedenog razgovora potpredsjednik Vlade RH i ministar će predložiti Vladi kandidata za imenovanje na vrijeme od pet godina

23.8.2022.
17:00
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

MUP je 3. kolovoza raspisao javni natječaj za glavnog ravnatelja policije, a na natječaj se prijavilo pet kandidata koji su ispunjavali uvjete, javlja RTL. U natječaju su bili navedeni sljedeći uvjeti: najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik kao i završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti.

Dodatni uvjeti bili su: osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost temeljna sigurnosna provjera, ne smije biti član političke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CURI SVE VIŠE DETALJA /

Božinović reagirao nakon špijunskog skandala i odavanja tajni iz arhiva: 'Policajac je udaljen iz službe'

Image
CURI SVE VIŠE DETALJA /

Božinović reagirao nakon špijunskog skandala i odavanja tajni iz arhiva: 'Policajac je udaljen iz službe'

Imenovanje na pet godina

Kandidati su pozvani na intervju kojeg je obavio potpredsjednik Vlade i ministar dr. sc. Davor Božinović. Intervjuu su pristupili Nikola Milina, Željko Pilipović, Željko Prša i Damir Takač. Policija je javila da peti kandidat, policijski službenik iz Policijske uprave šibensko-kninske, nije pristupio razgovoru. Svaki kandidat je predao i životopis, a neki su svoje dosadašnje iskustvo opisali na više stranica.

"Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a temeljem rezultata provedenog razgovora (intervjua) potpredsjednik Vlade RH i ministar će predložiti Vladi Republike Hrvatske kandidata za imenovanje na vrijeme od pet (5) godina", objavio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo