ODGOVOR UREDA / Policija o slučaju Opačić: 'Objavljivanje i distribuiranje fotografije motivirano je s namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti'

Image

Fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici s četničkim simoblom je fotomontaža

27.2.2017.
14:36
VOYO logo

Nakon što je na portalu dnevno.hr 15. veljače objavljen tekst u kojem se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici s četničkim simbolom autentična i da "nikako nije riječ o photoshopu", predsjednik SDP-a Davor Bernardić poslao je pismo Boži Petrovu i Vlahi Orepiću u kojemu traži da policija odmah zaštiti SDP-ovu potpredsjednicu Sabora.

Povodom ovog događaja novinarka RTL-a poslala je upit Uredu glavnog ravnatelja policije iz kojeg je stigao demantij sporne fotografije. Odgovor Ureda prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za javno objavljenu i putem interneta prenesenu fotografiju potpredsjednice Hrvatskog sabora gospođe Milanke Opačić na kojoj je prikazana u majici s motivima četiri ćirilična slova C, obavještavamo Vas da je policija do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži. 

Sumnja se da je objavljivanje i distribuiranje ove fotografije motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru Ureda glavnog ravnatelja policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo