NAKON POTJERE UHIĆEN TIP KOJI JE RAZBIJAO NA JORDANOVCU: / Divljaka našli skrivenog unuta bračnog kreveta

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Jučer je uhićen 27-godišnjak koji se dovodi u vezu s dramom u bolnici Jordanovac prije mjesec dana

25.2.2019.
19:18
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Mjesec dana nakon drame u bolnici Jordanovac, 25. siječnja 2019. godine, kada je obitelj jednog preminulog pacijenta napala liječnike i medicinsko osoblje te demolirala bolnički inventar, jučer je uhićen 27-godišnjak koji se dovodi u vezu s tim događajem, izvijestila je PU zagrebačka.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zajedno s policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, intenzivno su tragali za osumnjičenim. Na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste uočili su osobni automobil marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim su se mimoišli, a koji se kretao velikom brzinom. Pri mimoilaženju policijski su službenici u tom automobilu zamijetili dvije muške osobe od kojih je jedan od njih sličio osumnjičenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SEDMERO UHIĆENIH ZBOG NAPADA NA DOKTORE I SESTRE NA JORDANOVCU: /

'Razbili su staklena vrata, prijetili...'

Image
SEDMERO UHIĆENIH ZBOG NAPADA NA DOKTORE I SESTRE NA JORDANOVCU: /

'Razbili su staklena vrata, prijetili...'

Policijska potjera za osumnjičenima

Temeljem sumnje da bi to upravo mogao biti osumnjičeni, policijski su službenici krenuli za njima dajući svjetlosne i zvučne signale. Njih dvojica se na to s vozilom nisu zaustavila, već su počeli bježati velikom brzinom pa je za navedenim osobnim automobilom započeta potjera. Navedenim osobnim vozilom, u kojem su se nalazile dvije muške osobe, u svojoj su se jurnjavi dovezli do adrese III. Struge gdje su zaustavili vozilo i dali se u bijeg.

Policijski službenici osigurali su prostor za koji su sumnjali da bi mogao biti prostor gdje bi se oni mogli sakriti, te su tom prilikom prvo u jednoj kući pronašli starijeg 28-godišnjeg muškarca, a odmah potom i mlađeg koji se dovodi u svezu s događajem u bolnici na Jordanovcu. Njega su pronašli u drugoj kući kako se skriva u unutrašnjosti bračnog kreveta. Nakon što mu je izdana zapovijed da izađe, uz uporabu sredstava prisile, odnosno preventivno uporabljena sredstava za vezivanje i to zbog opasnosti od daljnjeg bijega, doveden je u službene prostorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višestruki počinitelj kaznenih djela

Osumnjičenom je ujedno i pružena liječnička pomoć prilikom čega je utvrđeno da nije ozlijeđen. S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela za kojim je raspisan veći broj potraga, predan je u zatvor. Stariji počinitelj prometni je recidivist, a s obzirom da se nije zaustavio na znak i zapovijed policijskih službenika te da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu, koji mu je odredio zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo