Policajci vozili bolesno dijete, a tri Hitne u garaži!

Dvanaestogodišnju djevojčicu iz Vojnića, koja je u nedjelju 'zaradila' gripu i temperaturu od 40 stupnjeva Celzijusovih, do bolnice u Karlovcu dovezla je policija a ne Hitna pomoć.

23.2.2011.
16:22
VOYO logo

Pomoć policije je zatražio otac 12-godišnje A. B., budući da su sva vozila karlovačke Hitne pomoći bila zauzeta. Policija je 'uskočila' i djevojčicu u gotovo nesvjesnom stanju dovezla u Opću bolnicu Karlovac, piše Radio Mrežnica.

Priča možda ne bi bila zanimljiva da se u isto vrijeme dok se odvijala drama u domu A. B., u garaži vojnićkoga Doma zdravlja nisu nalazila tri suvremeno opremljena vozila Hitne pomoći. Jedno vozilo Vojniću je donirala japanska vlada 19. siječnja 2010. godine, a opremljeno je defibrilatorom, EKG-om, kardiološkom stolicom, nosilima i kisikom. Vozilo vrijedi više od 50 tisuća eura, i nalazi se na sigurnom - u garaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ubrzo nakon predaje donacije, Vojnić je ostao bez hitne službe. Zbog sve češćih situacija kada hitna pomoć iz Karlovca jednostavno ne može stići na vrijeme, 1.500 stanovnika općine je u samo jednom danu potpisalo peticiju kojom traže vraćanje Hitne službe u Dom zdravlja. Kažu, ako odgovora nadležnih ne bude u dogledno vrijeme, prosvjedovat će i blokirati Doma zdravlja. Tražit će i ostavku ravnateljice koju drže glavnim krivcem što je Vojnić izgudio Hitnu.

U svakom slučaju, priča se ovaj put sretno završila, jer su policajci priskočili u pomoć i brzo djevojčicu dovezli do Karlovca. No, pitanje je dana kada će ova birokratska odluka koštati ljudske živote...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101260011006 arti-201007150048006 arti-201009060612006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo