DVIJE GODINE NAKON UHIĆENJA / Polanski u Zürichu primio 'zatvorsku' nagradu

Image
Foto: AP

Francusko-poljski redatelj Roman Polanski primio je u utorak u Zürichu počasnu nagradu koja mu je dodijeljena 2009. godine na filmskom festivalu u tome gradu, ali je nije mogao preuzeti zbog toga što je bio uhićen.

28.9.2011.
11:45
AP
VOYO logo

Polanski je došao po nagradu u crnom odijelu i bijeloj košulji, uz pljesak i ovacije štovatelja. Zaustavio se i podijelio velik broj autograma prije nego je kratko pozirao pred stotinjak prisutnih fotografa, no nije dao izjavu za novinare.

"Bolje ikad nego nikad. Ovo je i prigoda da pozdravim i zahvalim svima koji su me podupirali ovdje kroz ovo teško razdoblje", rekao je slavni sineast.

Polanski je rekao da već 40 godina dolazi u Švicarsku i da ondje ima puno prijatelja.

Nakon uhićenja u Zürichu, redatelj 'Pijanista' je 4. prosinca 2009. godine napustio zatvor u Winterthuru. Osuđen je na kućni pritvor u svojoj vili u Gstaadu, uz jamčevinu od 4,5 milijuna švicarskih franaka i obvezu nošenja elektroničke narukvice.

Pušten je na slobodu u srpnju 2010. godine, pošto ga je Švicarska odbila izručiti Sjedinjenim Državama, gdje je protiv njega podignuta optužnica zbog spolnog odnosa s 13-godišnjakinjom 1977. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo