Polančec: Kosor zna detalje dogovora s EU o škverovima

13.3.2010.
16:18
VOYO logo

Nakon komentar bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da ''ne želi polemizirati'', iz krugova bliskih Polančecu doznaje se da je on jako ljut na objavljene informacije, pogotovo stoga što dolaze od nekih članova Vlade koji ga optužuju da se u Bruxellesu dogovarao ''Vladi iza leđa'', piše Jutarnji list.

arti-201003120259006Neslužbeni izvori iz Ministarstva gospodarstva tvrde da je cijeli pregovarački postupak vođen u kontinuiranim dogovorima s Vladom, da je EK tražila privatizaciju državnih brodogradilišta, i to samo kroz dva kruga, a nakon toga su inzistirali na likvidaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovarački tim na čelu s Polančecom uspio se izboriti da se umjesto likvidacije kao alternativa unese stečaj. O tome je bivši potpredsjednik na najmanje pet prezentacija detaljno izvijestio Vladu, uprave brodogradilišta i sindikate. Ako netko u Vladi danas tvrdi da to nije znao, onda laže, a sve je moguće i dokumentirati, piše Jutarnji.

Isti list dodaje da je ključni problem što u pripremi i samom tenderu nisu ispunjeni preduvjeti za siguran uspjeh drugog pokušaja prodaje navoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikim minusom, a to tvrde i potencijalni kupci, smatra se to što nitko iz vrha Vlade nije imao vremena s njima sjesti za stol i vidjeti što nude i pod kojim uvjetima, te pokušati postići dogovor.

Brodograditelji su složni u stavu da stečaj kao opciju svakako treba izbjeći ako se želi sačuvati nešto od proizvodnje i izbjeći dodatne financijske štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003080843006Prema riječima predsjednika Uprave Antona Brajkovića oni su sve vrijeme pokušavali uvjeriti i Vladu i Agenciju za tržišno nadmetanje da Uljanik ne može biti dio paketa ostalih državnih brodogradilišta gubitaša.

Jednim od razloga vjerojatnog fijaska i drugog privatizacijskog pokušaja brodograditelji navode stalno ponavljanu tvrdnju da je stečaj jedina opcija. Ako i ima kupaca koji su ozbiljno zagrizli, vođeni jednostavnom računicom oni će naprosto čekati stečaj kada će moći kupiti škverove očišćene od svih dugova, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003110232006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo