'POKRETATI PITANJA RADA NEDJELJOM PRIJE IZBORA JE POLITIKANSTVO': / IDS-ov zastupnik smatra da je HDZ-u cilj osvojiti 'neosvojivo'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tulio Demetlika (IDS) smatra da je o pitanju regulacije rada nedjeljom potrebno mnogo razgovarati te da je pokretanje tog pitanja tjedan prije izbora 'čisto politikantstvo'

7.5.2021.
10:30
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

IDS-ov zastupnik, Tulio Demetlika u Novom danu N1 Televizije govorio je o očekivanjima istarske stranke na lokalnim izborima, a osvrnuo se i na najavu premijera Andreja Plenkovića o zabrani rada nedjeljom.

Demetlika je rekao da očekuje da IDS, kao i na svakim izborima, zadrži sve jedinice kojima je i dosad upravljao, ali i da očekuje povratak i nekih općina koje su izgubili. "U ovih desetak dana koliko je do izbora ostalo, IDS će maksimalno raditi na terenu kako bi motivirao građane za izlazak na izbore”, rekao je Demetlika za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istra je danas jedna od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj, mladi se ne iseljavaju, uspješni smo u turizmu, infrastrukturi i gospodarstvu. Očekujem da građani prepoznaju te rezultate i daju povjerenje našim kandidatima”, rekao je.

Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO ZABRANU RADA NEDJELJOM: /

'Osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu'

Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO ZABRANU RADA NEDJELJOM: /

'Osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu'

'HDZ-u je cilj osvojiti neosvojivu županiju'

Osvrnuo se i na HDZ-ove prozivke da su u Istri uspjeli oni projekti koje je podržala DHZ-ova vlada. "HDZ u predizbornoj kampanji maksimalno koristi priliku da si pripiše rezultate koji su postignuti u Istri. Njima je cilj da osvoje tu neosvojivu županiju. Vidi se da se ljudi iseljavaju iz županija kojima HDZ upravlja, da su to najnerazvijenije županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekti koji se realiziraju u Istri su uspješni zbog naših vrijednih ljudi, Istrijana, uz rukovođenje IDS-a. Bez obzira na to koja je vlada bila na čelu Hrvatske, ti projekti su se provodili i uglavnom se financiraju iz proračuna lokalnih jedinica", zaključio je Demetlika.

O regulaciji rada nedjeljom

IDS-ov zastupnik komentirao je i najave reguliranja rada nedjeljom. Smatra da je to pitanje o kojem je potrebno mnogo razgovarati te da je pokretanje tog pitanja tjedan prije izbora "čisto politikantstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer često proziva populiste… Mislim da je ovo pitanje gdje je nacija podijeljena. IDS kao liberalna stranka je protiv zabrana. O tome treba puno raspravljati i ući u ovakvu raspravu bez temeljnih analiza što dobivamo, što gubimo… Znamo da smo u dubokoj ekonomskoj krizi i da će svaki gubitak priliva u proračun predstavljati problem”, zaključio je Tulio Demetlika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo