sve što vas zanima / Pokrenut 'portal za sprječavanje nastanka otpada' za razmjenu korisnih informacija

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Portal sadrži smjernice i upute kako spriječiti nastanak otpada, informacije o zelenoj javnoj nabavi, planovima gospodarenja otpadom općina i gradova i brojnim vezanim projektima

17.7.2017.
12:28
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu pokrenula je "Portal za sprječavanje nastanka otpada", koji će služiti građanima, udrugama, poslovnim subjektima, jedinicama lokalne samouprave te ostalima zainteresiranima kao mjesto za razmjenu informacija, iskustava i primjera dobrih praksi u sprječavanju nastanka otpada.

"U sklopu portala nalazi se i aplikacija za jedinice lokalne samouprave putem koje upravna tijela općina i gradova mogu prijavljivati podatke o provedbi aktivnosti i projekata usmjerenih na sprječavanje nastanka otpada. Osim gradova i općina, informacije o svojim projektima i aktivnostima mogu dostaviti i poslovni subjekti, te udruge putem obrasca koji se nalazi na stranicama Portala", priopćila je u ponedjeljak Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal sadrži smjernice i upute kako spriječiti nastanak otpada, informacije o zelenoj javnoj nabavi, planovima gospodarenja otpadom općina i gradova, projektima koje provode općine, gradovi, udruge i poslovni subjekti.

Također sadrži primjere sprječavanja nastanka otpada iz nacionalne i europske prakse, pokazatelje za praćenje učinkovitosti provedbe mjera koje su dio Plana gospodarenja otpadom Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. godine, te niz drugih korisnih informacija koje će poslužiti u aktivnostima prevencije nastanka otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal je dostupan putem poveznice: https://sprjecavanjeotpada.azo.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike