zanimljivi podaci / Pokraj plaže u Dubrovniku gradi se velika vila: vlasnik je zemljište prije 18 godina dobio za 'sitniš'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Investitor s dvojnim državljanstvom ovih dana gradi vilu pokraj Plaže u Dubrovniku, a cijena po kojoj je prije 18 godina kupio zemljište danas se čini nevjerojatnom

4.5.2018.
16:43
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na samom kraju dubrovačke plaže sveti Jakov, u blizini crkve u tijeku je gradnja vile opremljene s bazenom. Investitor je Vedran Perše, koji iza sebe ima vrlo zanimljivu priču, piše Dubrovački dnevnik. 

Perše je naime, bio dugogodišnji zaposlenik INA-e, a zemljište u svetom Jakovu gdje će uskoro niknuti njegova vila kupio je još 2000. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je zanimljivo vidjeti kolike su tada bile cijene nekretnina – Perše je platio 1556 metara kvadratnih atraktivnog zemljišta po cijeni od 200 tisuća dolara što je 128 dolara za kvadrat, ili ako ćemo preračunati u eure, debelo ispod 100 eura za kvadrat. To mu je zemljište prodala obitelj Kojaković. Vjerojatno ne bi da su znali kako će cijene u sljedećim godinama divljati. Danas je za 200 tisuća dolara skoro nemoguće naći građevinsko zemljište ni u okolici Dubrovnika, a kamoli na tako atraktivnoj lokaciji kao što je sveti Jakov.

Iako je parcela kupljena prije 18 godina, još uvijek nije u funkciji. Investitor je imao imovinskopravnih problema s postavljanjem crpne stanice i tlačnog cjevovoda za bazen. Inače, dio građana je negodovao kada se počelo s gradnjom, jer je na tom mjestu posječeno nekoliko maslina. Na toj su lokaciji, podsjetimo, još u 13. i 14. stoljeću, Benediktinci kultivirali vrtove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitor ove vile, osim hrvatskog ima i britansko državljanstvo, jer je dugi niz godina radio u Londonu. Po zanimanju je pravnik, a godinama je radio u biznisu s naftom. Bio je tako u londonskom uredu Ine International (preko te tvrtke je Ina uvozila naftu u Hrvatsku), pa potom u Ina Tours, a kasnije je bio suvlasnik tvrtke Delta Grip Ltd. Danas je, prema poslovnim knjigama, aktivan kao direktor u dvije tvrtke – CEOC Energija i CEOC Panon, piše Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo