PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV /

Pokoji pljusak očekujte još ovaj vikend jer od idućeg tjedna počinje pravo ljeto uz dašak vjetra

Image
Foto: Pixsell/RTL

Vjetar slab, a temperatura između 27 i 29 stupnjeva

12.6.2021.
6:45
Pixsell/RTL
VOYO logo

Još tijekom vikenda uz lokalne pljuskove, a zatim će u novom tjednu biti stabilnije i sunčanije, na početku i manje toplo.

SUBOTA

Od jutra će u većini predjela biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će slab, prema istoku i umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, uz dnevni razvoj oblaka rijetko će pasti još poneki kraći pljusak. Vjetar slab, a temperatura između 27 i 29 stupnjeva.

U Slavoniji većinom sunčano, ali ostaje nestabilno pa će biti pljuskova - izglednije na krajnjem istoku te oko Slavonskog gorja. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 28 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčano, često i potpuno vedro, rijetko će uz više oblaka može pasti poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura će i sutra biti oko 29,30 stupnjeva, dok je more većinom stupanj dva iznad 20.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju slično, ali će rijetko biti kraćih lokalnih nestabilnosti. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak bit će i još malo toplije u odnosu na jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će u nedjelju biti nestabilno uz povremene pljuskove, a zatim u novom tjednu stabilnije i sunčanije, često će biti potpuno vedro ili uz visoke oblake lijepog vremena. U ponedjeljak nešto svježije, ali već sredinom tjedna posvuda vruće uz 30ak stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

U nedjelju će uglavnom u Dalmaciji pasti poneki pljusak, ali već od ponedjeljka i na Jadranu većinom sunčano te vrlo toplo ili vruće. Uz uglavnom vedro nebo u novom tjednu ne zaboravite na zaštitu od sunca jer će UV indeks biti visok ili vrlo visok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo