POGLEDAJTE ŠTO NAM SE SPREMA: / Golema fronta hladnog arktičkog zraka ide prema Hrvatskoj, temperature strelovito padaju

Image

Jesen kuca na vrata te će se uskoro pokazati u pravom svjetlu

20.9.2018.
13:43
VOYO logo

Vremenske prilike u kojima uživamo već dulje vrijeme sutra će se početi mijenjati kada snažan val hladne zračne mase s Atlantika počne prodirati duboko u Europu dok se iznimno topla zračna masa seli na sjever prema Skandinaviji i sjeveroistočnoj Europi.

Blago zatopljenje imat ćemo u nedjelju, no ono neće potrajati jer će se u međuvrmenu početi stvarati novi hladni val koji će krenuti prema našim prostorima. Taj hladni val u potpunosti će se nad istočnom Europom razviti do utorka, nakon čega će preko Balkana krenuti prema Sredozemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Evo kako će to konkretno izgledati u Hrvatskoj u narednih tjedan dana.

Zagreb će još u petak ići do 28 stupnjeva, da bi u subotu pao na svega 15 stupnjeva praćenih kišom. Već u nedjelju će temepratura opet skočiti iznad 20, ali to će trajati samo do utorka kad će se ponoviti scenarij od 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sličan scenarij gledat ćemo i u Slavoniji i Baranji te na Kvarneru gdje su u subotu, uz zahladnjenje, moguća i grmljavinska nevremena.

Image
Image

Nešto manju primjenu vremena gledat ćemo u južnoj Dalmaciji gdje temperatura još uvijek neće tako drastično pasti za vikend, ali bi moglo biti značajnijih grmljavinskih nevremena. No, i u tom dijelu zemlje će od sredine sljedećeg tjedna temperature pasti debelo ispod 20 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo