SVAKA ČAST / Pogledajte kako se Korina snašla u UNICEF-ovoj globalnoj kampanji: 'Volim ići u školu, svi smo prijatelji'

'Jako volim ići u školu i volim svoju Katarinu. Svi smo prijatelji. Najdraži predmet mi je praksa i profesor Petar'

21.3.2019.
21:41
VOYO logo

Korinu Radman, prvu djevojčicu s Down sindromom iz Zadra koja je upisala srednju školu, UNICEF je uvrstio u globalnu kampanju, piše eZadar. U njoj su sudjelovala i djeca iz Brazila, Butana, Egipta, Kazakhstana, Omana, Paragvaja i Južnoafričke Republike.

"Jako volim ići u školu i volim svoju Katarinu. Svi smo prijatelji. Najdraži predmet mi je praksa i profesor Petar", kazala je Korina, vesela i uporna djevojčica koja je osvojila naša srca, a i srca svih koji su se s njom družili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korina ponosno prelazi preko barijera koje je pred nju postavilo društvo.

Prvo je dijete s Down sindromom koje je pohađalo redovnu osnovnu školu u Zadru. Nakon što je uspješno završila osmoljetku, Korina je, opet kao prvo dijete s Down sindromom iz Zadra, upisala i srednju školu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korina se s veseljem uključila u globalnu kampanju čiji je cilj poboljšanje odnosa društva prema djeci i mladima s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videu su sudjelovala i djeca iz Brazila, Butana, Egipta, Kazakhstana, Omana, Paragvaja i Južnoafričke Republike. Iz Hrvatske je, uz Korinu, nastanku videa pomogao i mladić Connor iz Zagreba. 

Svako dijete ima pravo na uvjete koji će mu omogućiti rast i razvoj svih njegovih potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo