svi čekaju / Pogledajte kako izgleda 'konvoj spasa' kod Zira: Nitko se ne miče, a Dalmacija i dalje 'odsječena'

Image

Iz Hrvatskog autokluba ističu da će početi propuštati osobna vozila prema Dalmaciji čim se stvore povoljniji vremenski uvjeti. Trenutačno su ceste zatvorene zbog snijega u Lici i Gorskom kotaru, te jake bure i s orkanskim udarima u priobalju

27.2.2023.
15:06
VOYO logo

Prema zadnjim informacijama iz Hrvatskog autokluba (HAK), privremeno je zaustavljeno formiranje konvoja, a čim se stvore vremenski uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji.

Na fotografijama je snimljen "konvoj spasa" kod Zira, vozila stoje i ne vozi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), a zbog pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno se obustavlja formiranje konvoja. Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji", izvijestili su iz HAK-a.

Osim toga, zbog loših vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te zbog jake bure koja u priobalju povremeno ima i olujne te orkanske udare, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje", kazali su iz HAK-a.

Image

Ranije je jutros za Danas.hr Željko Orešković, zvani Macola, kazao je da ondje vladaju velike gužve te da su ljudi noć proveli spavajući u restoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo