GORJELE SU BAKLJE / Atmosfera na zagrebačkom Trgu dok su Vatreni ratovali s moćnom Argentinom

Image
Foto: Screenshot

Polufinalnu utakmicu Hrvatska - Argentina, velik broj građana prati putem live prijenosa na središnjem gradskom trgu u Zagrebu

13.12.2022.
18:46
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20 sati na stadionu Lusailu igra jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti, borba za drugi finale na svjetskim prvenstvima protiv velike Argentine.

Hrvatska i Argentina dosad su odmjerile snage pet puta, a omjer je izjednačen: po dvije pobjede ima svaka reprezentacija, a jedan je susret završio remijem. Na svjetskim prvenstvima smo se susreli dvaput, omjer je izjednačen, ali uz 3-1 gol-razliku u koristi Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE IŠLO /

Gauči uzvratili Vatrenima za poraz u Rusiji:U subotu igramo za treće mjesto na SP-u; Glavu gore dečki, idemo po broncu!

Image
NIJE IŠLO /

Gauči uzvratili Vatrenima za poraz u Rusiji:U subotu igramo za treće mjesto na SP-u; Glavu gore dečki, idemo po broncu!

Na Trgu bana Jelačića već se upalile prve baklje

20.20 - Dosadašnje utakmice građani su s gradskih ulica mogli pratiti na Europskom trgu, no polufinalnu utakmicu Hrvatska - Argentina, velik broj građana prati putem live prijenosa na središnjem gradskom trgu, gdje su se već oko 19 sati počeli skupljati prvi navijači.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Navijanje za Vatrene po gradskim trgovima, bez obzira na hladnoću, kišu i buru

20.00 - Veliki polufinalni dvoboj Vatrenih i Gaučosa na Svjetskom nogometnom prventvu u Kataru prati se u utorak navečer na  gradskim trgovima i ulicama diljem Hrvatske, iako je ova prosinačka večer vrlo hladna, negdje kišovita  pa i burovita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitske Prokurative dupkom su pune navijača koji će pratiti polufinalni nogometni ogled između Hrvatske i Argentine, a koliko su uporni dovoljno govori da ih od dolaska na Prokurative nije spriječila čak ni ledena kiša koja pada cijelo poslijepodne.

Povijesnu nogometnu utakmicu prati stotine navijača koji su oboružani raznim rekvizitima, od brojnih zastava, dresova, kapa, šalova, marama, majica, do iscrtanih grbova i nacionalnih oznaka po odjeći i licu. Na stolovima su primjetne bengalke, prskalice, svjećice kako bi Split nakon pobjede pošteno i zasvjetlio. S velike pozornice trešte navijačke pjesme koje gotovo svi u dahu pjevaju. Iako je prilično hladno, tek koji stupanj, atmosfera na legendarnim Prokurativama je potpuno uzavrela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zdušno pjevaju hrvatske navijačke i domoljubne pjesme, a sve prate i kamere stranih medijskih ekipa koje će te najljepše splitske kadrove slati u svijet. Neslužbena je informacija da  jedna od TV ekipa na Prokurativama snima navijače kako bi o njima napravila dokumentarac.

Navijači utakmicu prate na velikom LED ekranu, a to nije jedino mjesto gdje se gleda utakmica, jer nema kutka u gradu gdje se zdušno ne navija za Hrvatsku. Navijači su na svim adventskim lokacijama, u svim gradskim kvartovima, na Rivi, Marjanu, na ulicama, u stanovima, u sobama, dnevnim boravcima, zaboravili su na svjetske i domaće probleme, a najsretniji će biti ako naša Hrvatska ode u finale po očekivani pokal svjetskog nogometnog prvaka. To im žele svi Splićani i njihovi gosti koji su napunili grad. Igraj moja Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Navijanje jače od bure

Iako su tek tri stupnja Celzijevih  i puše bura, na dvjema lokacijama za javno praćenje polufinala Svjetskog prvenstva u nogometu u Rijeci okupilo se mnoštvo navijača. 

 U središtu grada, utakmica će se pratiti na Trgu Republike Hrvatske, u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i tvrtke Promocija. Navijači u odjeći i s rekvizitima s karakterističnim crveno-bijelim kvadratićima s nestrpljenjem očekuju početak utakmice, zagrijavajući se ugostiteljskom ponudom s okolnih štandova i adventskih kućica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugođaj upotpunjuje glazba po izboru DJ-a.

Okupljeni navijači uglavnom su uvjereni u pobjedu Hrvatske i prolazak u finale. Na Trsatskoj gradini je omogućeno praćenje prijenosa susreta na osebujan način, putem projekcije na velikom platnu postavljenom na Rimskoj kuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platno je vidljivo iz svih dijelova Gradine, pa su se i ovdje okupili brojni navijači.

 Grad Rijeka je dopustio ugostiteljskim objektima i adventskim kućicama u užem središtu Rijeke i oko Trsatske gradine večeras iznimno rad do 2 sata poslije ponoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani iz Tvrđe: Navijamo srcem - ako i ne pobjede oni su naši pobjednici

Polufinalnu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Argentine Osječani će organizirano pratiti u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi.

U sklopu osječkog Adventa, na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, postavljen je video zid, ispred kojeg su se, unatoč hladnom vremenu, okupili brojni navijači s obilježjima hrvatskog nacionalnog tima i navijačkim rekvizitima, kako bi navijanjem podržali Vatrene" i izbornika Zlatka Dalića u nastojanju da ponovo izbore finale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijamo  srcem, ako i ne pobjede, oni su naši pobjednici. Svi smo zagrijani, spremni smo za "tekmu", i samo naprijed", poručivali su okupljeni navijači.

Na organizirano praćenje utakmice i podršku reprezntaciji u meču protiv Argentine građane je preko svoje Facebook stranice pozvao i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se spoje najbolja reprezentacija, najljepši Advent, najveći videozid i najvatrenija publika - to znači da Osijek zajedno navija za "vatrene", na putu u finale Svjetskog prvenstva. Svi na Advent u Tvrđu, gdje pratimo "vatrene" na najvećem videozidu u gradu, poručio je gradonačelnik Radić.

Ni kiša ne može ugasiti vatrena srca navijača u Makarskoj

Kišobrani i kabanice, ali i zastave i dresovi večeras se mogu vidjeti na ulicama Makarske. Čini se da ni kiša nije spriječila Makarane u praćenju napete utakmice između Hrvatske i Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo