Nepravomoćna presuda / Poginula zbog lokve na cesti: Hrvatske ceste su odgovorne za nesreću i moraju platiti ogromnu odštetu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Riječ je tek o prvostupanjskoj presudi na koju druga strana ima pravo žalbe

8.8.2019.
9:12
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske ceste odgovorne su za nastanak prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala vozačica seat corobe i dužne su na ime neimovinske i imovinske štete platiti oko 281.000 kuna s kamatama te podmiriti tužitelju parnični trošak od više desetaka tisuća kuna, piše Novi list.

Epilog je to parnice koja se vodila u senjskoj ispostavi crikveničkog Općinskog suda, temeljem tužbe supruga stradale Jelene G., 31-godišnjakinje iz Omišlja koja je smrtno stradala od posljedica prometne nesreće što se u kolovozu 2014. godine dogodila na krčkoj magistralnoj cesti, između Omišlja i krčkog mosta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crikvenički sud utvrdio je da je uzrok prometne nesreće stanje kolnika, situacija da su oborinske vode dovele do "aquaplaninga", da su zbog vodenog sloja gazne površine gume auta izgubile kontakt s kolnikom, uslijed čega je Jelena G. izgubila nadzor nad autom, pa joj se dogodio smrtonosni sudar s drugim vozilom.

Tragična nesreća dogodila se 21. kolovoza 2014. godine, oko 7:45 sati, kada su se kod Omišlja, u blagom zavoju, sudarili seat cordoba kojoj je upravljala Grego, i džip kojim je upravljao talijanski državljanin. Nesretna vozačica podlegla je ozljedama u bolnici dva dana kasnije, dok talijanski vozač nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprug nesretno poginule je u lipnju 2015. godine ustao tužbom protiv Hrvatskim cesta, s glavnom tezom da je za nesreću isključivo odgovorna ta tvrtka koja upravlja prometnicom i odgovorna je za njeno održavanje.

U tužbi se naglašavalo da se na dan nesreće na kritičnom mjestu na cesti nalazila velika lokva vode, nastala zbog kiše koja je padala dan ranije, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potrebno je napomenuti kako je riječ tek o prvostupanjskoj presudi na koju druga strana ima pravo žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo