PODUZETNIK ZAPALIO FACEBOOK PITANJEM VAŽNIM ZA MIRNU EGZISTENCIJU: / Zapitajte se - jeste li radnik ili zaposlenik?

Image
Foto: Pixsell

"Dobar i agilan majstor bit će bogatiji od direktorčića u gorespomenutim firmama. Zaradit će više nego ministar", kaže poduzetnik

26.9.2018.
8:43
Pixsell
VOYO logo

Poduzetnik Saša Cvetojević često na društvenim mrežama komentira vijesti iz gospodarstva i ekonomije te raspravlja o ključnim stvarima koje muče tu granu u Hrvatskoj. Jučer se osvrnuo na navode kako će neka zanimanja u budućnosti nestati, a preuzet će ih roboti i umjetna inteligencija.

On tvrdi - za prave radnike nema straha, za njih će posla uvijek biti. Razliku između zaposlenika i radnika objasnio je u podužem statusu na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema potrebe naricati nad sudbinom ljudi koji rade na blagajnama, fast food restoranima, vozačima i sličnim poslovima koji su niskog stupnja složenosti.

Nema straha ni za radnike brodogradilišta ni rafinerija, ni željezara. Nema straha ni za radnike petrokemija i ostalih firmi u kojima se kemija na raznorazne načine i koje će, prije ili kasnije, morati smanjiti broj radnika ili nestati. Radnici neće imati problema, zaposlenici bi problema mogli imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnika kronično nedostaje. Zaposlenika ne nedostaje, iako ih se često prima u radni odnos, mahom u javnom sektoru. Radnici će naći isti ili bolji posao. Vodoinstalatera nema. Plinoservisera čekaš danima. Majstora za klimu ili solarni sustav plaćaš zlatom. Keramičara, zidara, tesara, automehaničara. Čekam roletara, majstora za popravit stolariju, krovopokrivača sam molio i kumio, od ovih za alarm i vatrodojavu sam spizdio...

Bazenaš mi je frendov frend, zvao ga 5x tijekom ljeta, odustao, sad krpam sam kaj znam, kaj ne radi - preskočim. Za oprati pločice keramičke, tip bio, dao cijenu, nikad ga više nemreš dobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doma mi je hrpa stvari neispravna, ali odustao sam. Koristim dok ide i prodat ću prije kuću nego se s majstorima izborit. Dobar i agilan majstor, bit će bogatiji od direktorčića u gorespomenutim firmama. Zaradit će više nego ministar. Kad oni krenu zarađivati, moći će si priustiti više odlazaka u restorane, neće sami uređivati vrtove, trebat će ljude za čuvati djecu i voditi domaćinstva.

Posla će biti, radnike smo otjerali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici, nemajte straha, sami otiđite s posla na kojem nemate uvjete koji vas zadovoljavaju. Samo se duboko zapitajte, jeste li radnik ili zaposlenik!", zaključio je Cvetojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo