Podravski svećenik izazvao skandal na misi

'Ne zaboravite na izborima izabrati one koji nisu crveni, nevjernici, bezbošci i agnostici', poručio je vlč.

7.11.2011.
17:10
VOYO logo

Služeći svetu misu u Gotalovu kod Koprivnice, vlč. Alojzije Petrović, umirovljeni svećenik, u svojoj je propovijedi vjernike pozvao da paze za koga će glasati na predstojećim izborima. Prema njegovoj preporuci, kršćani i katolici ne smiju prepustiti drugima da izaberu nevjernike i agnostike, jer će oni ubuduće donositi zakone, a mogu i mijenjati Ustav.

Velečasni Petrović na misi je također naglasio da su Podravina, Međimurje i Varaždinska županija previše crveni, te je na kraju zaključio: "I ne zaboravite na izborima izabrati one koji nisu crveni, nevjernici, bezbošci i agnostici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro poruka biskupa

Generalni vikar Varaždinske biskupije Ivan Godina branio je svog kolegu riječima da to nije stav Varaždinske biskupije, nego osobni stav vlč. Petrovića. Dodao je kako će biskupi uskoro poslati vjernicima poruku o izborima, piše Podravski list.

Sam vlč. Petrović, pak, tvrdi kako o izborima nije govorio na misi nego na oproštaju od vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To vam je dojavio crveni drugar'

"To vam je dojavio nevjernik i crveni drugar da sam tako držao propovijed. Nije istina, nakon propovijedi u zahvali svojim suseljanima spomenuo sam da paze za koga će glasati na predstojećim izborima", kazao je vlč. Petrović dodajući da je njegova dužnost propovijedanje vjere i briga za opće dobro države.

"O tome najbolje kaže izjava jednog njemačkog kardinala: Biti kršćanin znači biti politički aktivan. Pravi kršćanin ide na izbore i glasa za one koji nisu crveni, bezbošci, nevjernici i agnostici", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo