Podijelili stanove bivše Jugoslavije

U Sarajevu je u utorak pet država nasljednica bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije raspravljalo o raspodjeli imovine diplomatsko-konzularnih predstavništava.

20.9.2011.
22:04
VOYO logo

Zajednički komitet za raspodjelu imovine diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) bivše SFRJ je zaključio da je do 31. kolovoza ove godine uspješno završena prva faza podjele ove imovine, osim rezidencije u Rimu.

Hrvatskoj po dogovoru pripada 23,5 posto imovine bivše diplomatske mreže SFRJ. Do sada je Hrvatska preuzela dva stana u Trstu i zgradu veleposlanstva bivše SFRJ u Beču, a do kraja godine dobit će i zgradu veleposlanstva u Lisabonu te rezidencije u Madridu, Oslu i Helsinkiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je dobila kuću u Washingtonu i rezidenciju u Mađarskoj, a do kraja godine bi trebala dobiti ambasadu u Otawi, stan u Milanu i rezidenciju u Beču.

Što se tiče luksuznog stana u New Yorku, o kojem se pisalo posljednjih dana, dogovoreno je da se utvrdi početna vrijednost objekta, "kao temelj daljih aktivnosti u pravcu prodaje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući sastanak u Zagrebu

Vođeni su i preliminarni razgovori oko nastavka podjele diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ u Africi, Latinskoj Americi, Karibima, Aziji, kao i ostatku Europe. Dogovoreno je da će na sastanku u Zagrebu svaka od država nasljednica o tome iznijeti utvrđene stavove svoje vlade.

Inače, druga faza podjele imovine trebala bi biti gotova do 31. prosinca ove godine, a treća do 31. kolovoza 2012. godine. Sljedeći sastanak ovog komiteta održat će se u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku su sudjelovali tajnik ministarstva vanjskih poslova BiH Adnan Hadžikapetanović, glavni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije ambasador Vladimir Ćurguz, tajnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Petar Uzorinac, šef delegacije Republike Makedonije Maja Stojanovska i glavni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije Aljaž Gosnar.

Vezani članak:

arti-201109120592006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo