PODIJELILI 1500 PORCIJA POSNE HRANE: / U Rijeci na Koblerovom trgu obilježen Badnjak po julijanskom kalendaru

Image

Prije slavlja na Koblerovom trgu, sveta liturgija je održana ujutro u pravoslavnoj crkvi sv. Nikole u Rijeci, a paljenje badnjaka održat će se navečer u crkvi sv.

6.1.2020.
13:15
VOYO logo

Na Koblerovom trgu u Rijeci su u ponedjeljak desetu godinu za redom obilježili Badnjak vjernici koji slave po julijanskom kalendaru. Okupljenim građanima je tom prigodom podijeljeno 1500 porcija posne hrane. Protojerej-stavrofor Mićo Kostić, riječki paroh, u izjavi za novinstvo je, uz čestitke vjernicima ocijenio da su međunacionalni odnosi i odnosi među religijama u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji vrlo dobri.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je tradicionalno posjetio vjernike na Koblerovom trgu, istaknuo je da se u Rijeci prvi put u Hrvatskoj, prije 10 godina počelo obilježavati Badnjak za vjernike pravoslavne vjere na javnom prostoru. To govori o načinu života u Rijeci, te da slogan projekta EPK 2020, "Luka različitosti", nije samo fraza, naveo je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije slavlja na Koblerovom trgu, sveta liturgija je održana ujutro u pravoslavnoj crkvi sv. Nikole u Rijeci, a paljenje badnjaka održat će se navečer u crkvi sv. Đorđa na Bulevardu, također u Rijeci.

Proslava se održava u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Rijeke, Srpske pravoslavne crkvene općine u Rijeci, SKD „Prosvjeta“ pododbora Rijeka i Zajednice Srba Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo