18. IZDANJE MINERAL EXPA / Počinje veliki međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja

Image
Foto: Promo fotografija

Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO je kroz višegodišnje održavanje postao važan kulturni i društveni događaj

19.5.2016.
14:10
Promo fotografija
VOYO logo

Mineral Expo, tradicionalni sajam dragog i poludragog kamenja održat će se ovoga vikenda, 21. i 22. svibnja u zagrebačkom Domu sportova, od 10 do 20 sati.

Izlagači su priredili veliki izbor neobrađenih minerala i fosila iz cijelog svijeta, nakit, ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog i dragog kamenja, repromaterijal za izradu nakita i zanimljivu literaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su cijene promotivne i konkuriraju najvećim svjetskim sajmovima.

Posebno će se to osjetiti na repromaterijalima potrebnim za izradu nakita, koji su do sada na sajmovima i u trgovinama bili slabo zastupljeni ili su pak imali neodgovarajuće cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća će biti ponuda nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog i dragog kamenja, što će privući, kao i svih dosadašnjih godina, velik broj zainteresiranih posjetitelja.

Za zahtjevnije kupce u ponudi je ručno izrađeni nakit od dragog i poludragog kamenja i jadranskog koralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji će moći naručiti i izradu nakita kod nekoliko poznatih oblikovatelja i majstora.

Iz Poljske po najnižim cijenama u Europi dolazi najkvalitetniji i najtraženiji nakit od baltičkog jantara izrađen u srebru, a veoma je zanimljiva i ponuda dragog kamenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim standardnih brušenih rubina, safira, smaragda iz Kolumbije, turmalina, topaza te opala iz Australije i Etiopije, više je izlagača s kvalitetnim, unikatnim nakitom od dragog kamenja.

U ponudi je i vrlo tražen sugilit, jedan od najrjeđih i najcjenjenijih minerala te ruski mineral šungit u komadićima, obrađen u piramide, kugle i pločice – blokatore štetnih zračenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala biti će mnogo različitih minerala iz cijelog svijeta, između ostalog neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševske citrin i hijalofan kvarc iz rudnika u Bosni i Hercegovini, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila,

Na sajmu se izlažu i originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa te fosili drveta koji su također u ponudi Sajma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imati će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta, te odabrati iz velike ponude zanimljive stručne i popularne literature.

Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO je kroz višegodišnje održavanje postao važan kulturni i društveni događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 20 kuna.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo