POČEO RAZLAZ HDZ-A S BANDIĆEM? PLENKOVIĆEV MINISTAR PORUČUJE: / 'Možda je došlo vrijeme da ga zamijeni netko mlađi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Možda je došlo vrijeme kada gospodina Milana Bandića ovdje u Zagrebu netko mlađi ili netko s drugačijim promišljanjem o razvoju grada Zagreba treba zamijeniti u nadolazećem mandatu',

6.1.2020.
16:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Podijeljenost između desnog spektra rezultirala je time da je gotovo 130.000 ljudi manje izašlo na izbore, imali smo gotovo 90.000 nevažećih protestnih glasova. Kada bi se dio toga prenio na Kolindu Grabar-Kitarović rezultati izbora bi bili tijesni", analizirao je ishod predsjedničkih izbora ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat gostujući na N1.

Tomu je dodao da su krivi svi skupa u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo svi s više žara i srca ušli u kampanju mislim da bi broj birača Kolinde Grabar-Kitarović bio veći", kazao je.

Image
KOLINDA SE OBRATILA JAVNOSTI: /

'Milanoviću pružam ruku, možemo se naći i prije nego što bude službeni prijenos vlasti'

Image
KOLINDA SE OBRATILA JAVNOSTI: /

'Milanoviću pružam ruku, možemo se naći i prije nego što bude službeni prijenos vlasti'

'Bilo je onih koji je nisu doživljavali kao svoju kandidatkinju'

Ustvrdio je da je u kampanji bilo i onih koji nisu doživljavali Grabar-Kitarović kao svoju kandidatkinju, a na pitanje je li podrška Julienne Bušić ili Milana Bandića bilo najsretnije rješenje koje je izborni stožer odabrao, Horvat je odgovorio da je Hrvatska danas dio civiliziranog svijeta. Na pitanje o javno iskazanim ambicijama nekih članova HDZ-a za predsjedničko mjesto u stranci, Horvat je kazao da "zamjera svima koji su vodili unutarstranačku kampanju i te izbore prodredili izborima za predsjednicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimjiv je bio i Horvatov odgovor na pitanje treba li se premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković distancirati od Milana Bandića.

"Možda je došlo vrijeme kada gospodina Milana Bandića ovdje u Zagrebu netko mlađi ili netko s drugačijim promišljanjem o razvoju grada Zagreba treba zamijeniti u nadolazećem mandatu. To ćemo vidjeti. To će odlučiti građani grada Zagreba", rekao je dodavši da je dijelu Zagrepčana bila neprihvatljiva priča oko odnosa predsjednice i zagrebačkog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo