OPET... / Počelo je sunčano, ali neće potrajati: Stiže nevrijeme, upaljen meteoalarm, a ni vikend nije ništa bolji

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Sa sjevera stiže postupno naoblačenje koje će poslijepodne i osobito u noći na subotu donijeti lokalno kišu i pljuskove s grmljavinom

15.7.2022.
9:22
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

U većini krajeva u petak će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, no sa sjevera stiže postupno naoblačenje koje će poslijepodne i osobito u noći na subotu donijeti lokalno kišu i pljuskove s grmljavinom, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Image

Oborine će najprije biti u sjeverozapadnim i središnjim krajevima, potom i na istoku, a u noći lokalno i u Istri te Gorskom kotaru. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito na zapadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, uz obalu Istre i jugoistočni, a u noći će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35 Celzija. Zbog mogućnosti grmljavine za petak je upaljen i meteoalarm.

Image

U subotu lokalni pljuskovi, u nedjelju bura

Image

"Na kopnu će temperatura zraka idućih dana opet biti malo niža, jer će stići svježiji i nestabilniji zrak. Stoga će u subotu biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, najviše u noći kada mogu biti i izraženi. Glavnina će vrlo vjerojatno pasti u sjevernim predjelima, no poneki pljusak moguć je popodne u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Od nedjelje sunčanije i stabilnije, a zatim i sve toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image



Na Jadranu razmjerno stabilno i sunčano, a samo u subotu postoji mogućnost za pljusak na sjevernom dijelu. Tople, pa čak i vrlo tople noći te vruće dane olakšavat će umjeren sjeverozapadni vjetar i bura, koja će u nedjelju prolazno pojačati, te ponegdje puhati s olujnim udarima", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo