Školski raspust / Počeli su školski praznici! Nitko ne želi misliti o povratku u školske klupe

Zadnji je dan prvog polugodišta za učenike - polugodišta koje je na noge podiglo mnoge roditelje i to zbog odluke ministarstva o kraju praznika. No, na početku - nitko ne želi misliti o povratku u školske klupe.

23.12.2016.
19:46
VOYO logo

Zvuk zvona koji znači da školarci mogu odmoriti. Koliko? Odavno su točno izračunali. Oko tri tjedna i tri dana.

Lopta je već u rukama, ali ipak prije svega poštuje se razrednica. Njezine riječi pomno se prate i mimo nastave. A ovo što će im reći ne može biti bolje: ”Odmarajte, spavajte malo čitajte…”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planovi su već skovani. I van klupa najbolje su društvo školski prijatelji, pa će školarci tijekom praznika zasigurno naći vremena družiti se s prijateljima. Prime nego za učenje.

Predah će uzeti i srednjoškolci. Razumljivo, malo su ozbiljniji, euforija se toliko ne vidi, ali da je odmor dobrodošao odmah će potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ipak, učenici se neće u cijeloj zemlji isti dan vratiti u školske klupe. Zbrka s početkom školske godine nije razriješena preporukom iz ministarstva jer dok škole u Zagrebu uglavnom počinju 16. siječnja, u nekim drugim dijelovima Hrvatske početak škole nakon praznika planiraju za četvrtak 12. siječnja. To je u nekim dijelovima Hrvatske, poput Zadra, izazvalo pobunu roditelja koji ne žele svoju djecu slati u školu ranije od ostatka države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo