hotel spoticanja / Počeli su radovi na prvom pulskom hotelu s pet zvjezdica: Građani i dalje skupljaju potpise protiv

Građani su oko projekta i dalje podijeljeni. Skupljaju potpise za referendum, ali i ostavljaju poruke u šumi

5.6.2022.
8:00
VOYO logo

Terenski istražni radovi preduvjet su za početak onih pravih i gradnje hotela oko kojeg se vode žustre rasprave.

"Platforma Možemo je manipulirala informacijama dakle lagali su lagali su mene su uključili u priču velikog kapitala i lobija što ih je politički koštalo još će ih više politički koštati", kazao je gradonačelnik Pule Filip Zorčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija se raspala. Možemo danas nisu dostupni, ali zato jest inicijativa građana koji vjeruju da će u idućih desetak dana uspjeti skupiti deset tisuća potpisa za pokretanje referenduma oko gradnje. Građane pozivaju i kićenjem stabala.

"Dolazi jako puno građana mi imamo negdje desetak punktova po cijelom gradu Puli i odaziv je dobar", rekao je Dean Bagar iz građanske inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A građani se izjašnjavaju.

"Sutra može da počne radit. Nek' imamo i mi nešto lijepo pogledat odavde", rekao je Milutin iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka se gradi sve što se može gradit, neka se gradi, makar za mene neće biti, ali neka mladi uživaju", rekao je Puljanin Stevo.

"Ja sam čula za to i ja bi voljela da se to napravi jer to nama i treba ovdje ne, nama treba to. Zašto će nam to dobro doći? Ma za sve za turizam za sve", kazala je Puljanka Lorendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo informirani dovoljno i teško je vjerovati što pišu drugi ljudi po stranicama i mislim da bi se to trebalo održat neka konferencija da se informiramo svi iz prve ruke", rekla je Nikol iz Pule.

Ovaj preokret, tvrde investitori dogodio se nakon izlaganja projekta građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su građani upoznati s time da neće biti zatvaranja šetnice, da neće biti zabranjeno kupanje na Lungomareu nekih 60%, 58 koma nešto je ovaj put reklo da je za gradnju hotela", rekao je voditelj projekta izgradnje hotela, Zoran Kostić.

Prvi hotel s pet zvijezdica u Puli radit će cijelu godinu i zaposliti 250 ljudi. Ispod zemlje će biti wellness, a imati će vanjski bazen i sunčalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgradnjom nogometnog igrališta koji ćemo završiti do kraja godine ići inicijativu prema županiji da to bude park šuma prema tome idu tri paralelno dobre stvari za grad", kazao je Zorčić.

Lokacijsku dozvolu investitori očekuju kroz nekoliko mjeseci, a hotel bi trebao biti otvoren za goste kroz tri do četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo