bolje je spriječiti /

Počela je škola, u 200 škola uvodi se i novi predmet prikladan za pandemijska vremena: 'Biosigurnost i biozaštita'

"Uče o preventivnim mjerama, o drugim zaraznim bolestima, o načinu kako se inače sprječavaju zarazne bolesti"

6.9.2021.
18:53
VOYO logo

RTL-ov reporter Marko Šiklić razgovarao je o prvom danu škole s ravnateljem Osnovne škole Vjećeslava HoljevcaSlavenom Staklencem.

"Danas smo svi jako uzbuđeni, 54. primanje prvašića u našoj školi. Još jedan razred čeka da ga uvedemo u školu. Bile su dobre pripreme, par tjedana smo se dosta namučili da se organiziramo. Sad smo nekako to sve uspjeli napraviti poštivajući epidemiološke uvjete. Tu smo malo vani i organiziramo malu priredbicu i puštamo prvašiće u školu", kazao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sretno, školarci! /

Prvi je dan škole, ovaj mali je dao najbolji odgovor zašto ide u školu: 'Idem da mogu biti pametan i zbrajati novce'

Image
Sretno, školarci! /

Prvi je dan škole, ovaj mali je dao najbolji odgovor zašto ide u školu: 'Idem da mogu biti pametan i zbrajati novce'

"Mislim da ćemo to kao što je to i dosadašnjih godina bilo, uspjet svima objasniti. Ono što je bitno da se učenici toga pridržavaju, a bome i roditelji. Mislim da svi dosta odgovorno postupamo u ovoj današnjoj situaciji", odgovorio je ravnatelj na pitanje kako mlađima objasniti zašto su mjere bitne.

Novi predmet - Biosigurnost i biozaštita 

U više od 200 škola ove godine uveden je predmet Biosigurnost i biozaštita, ravnatelj Osnovne škole Vjećeslava Holjevca kaže kako će se i u toj školi uvesti novi predmet. "Mislim da je to bitno, vidimo dolazi sve češće i potresi i neki takvi problemi. Moramo se se time suočiti i jednostavno educirati najmlađe o tome", kaže ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome da je možda prekasno uveden novi predmet i da se to trebalo dogoditi ranije Sraklenac kaže da se uvijek uvode novosti tek kada se nešto dogodi.

"Možemo reći da nikada nije kasno, uvijek treba razmišljati o nekim problemima. Možda ovo nije najmanji problem s čime se susrećemo, ali moramo mlade educirati u tom smjeru da znaju kako postupati pravilno", dodao je.

Inače, škola Vijenac u Osijeku taj je predmet Biosigurnost i biozaštitu pokrenula još prošle godine. Novi izborni predmet sada kreće u više od 200 škola, kao odgovor na pandemiju.

„Uče o preventivnim mjerama, o drugim zaraznim bolestima, o načinu kako se inače sprječavaju zarazne bolesti, što je važno činiti u svakodnevnom životu ne samo u odnosu na COVID i korona virus", izjavila je Maja Kassa, profesorica geografije u Osnovnoj školi Vijenac iz Osijeka za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo