Problemi postoje dugi niz godina /

Pobuna u Koki: 'Radimo neplaćene prekovremene bez ijednog slobodnog dana'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Radnici varaždinske Koke prekinuli su danas s radom na oko oko sat vremena. Odlučili su se na taj korak jer uvjete rada, pogotovo radno virijeme, smatraju 'nepodnošljivim'.

30.6.2016.
16:14
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Jedan od radnika, koji je zbog očitih razloga želio ostati anoniman, kazao je za Varaždinski.hr kako zastoj proizvodnje nije bio planiram, već se dogodio kao izraz jedne skupine radnika koji su odlučiti učiniti nešto protiv nehumanih i protuzakonitih uvjeta rada.

- Prvo je jedna skupina odlučila prekinuti proizvodnju, a potom su im se pridružili i ostali. Cijeli pogon klaone i prosjekaone prestao je s radom – kazao je radnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je radno vrijeme koje je teško podnošljivo, ističe.

- Jutarnja smjena radi po 9 sati, a podnevna ponekad ostaje do 2 ili 3 u noć, ovisno o tome koliko posla ima. I sve to bez i jednog slobodnog dana, a prekovremeni sati su neplaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekog vremena stigao je predstavnik sindikata, a upravitelj je u početku odbijao bilo kakvu komunikaciju. No kasnije je ipak došao do radnika.

- Sutra je sastanak uprave, sindikata i radnika i rekli su da će pokušati bolje organizirati radno vrijeme – dodao je na kraju naš sugovornik.

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) istaknuo je kako daju punu podršku radnicima.

Više pročitajte na Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo