'Pobjegla' s burze, pokrenula posao i uspjela!

3.5.2011.
18:57
VOYO logo

Završiš fakultet, stekneš diplomu i zvanje mladog stručnjaka, a onda pun poleta naoružan znanjem pravac na biro i čekaj do iznemoglosti. Druga opcija je, pak, diplomu u džep i trbuhom za kruhom traži sreću u bijelom svijetu. To je, nažalost, već dugo postao stereotip u Hrvatskoj. No, primjer mlade Bjelovarčanke Nataše Kutanjac pokazuje da sve ipak može biti i drukčije.

Nakon što je magistrirala ekonomiju i dva mjeseca neuspješno tražila posao, ne želeći sjediti prekriženih ruku odlučila je iskoristiti iskustvo kojim je tijekom studiranja uspješno stjecala džeparac i pretvoriti ga u perspektivno samozaposlenje. Uz malo hrabrosti, puno poduzetnog duha i potporu roditelja otvorila je vlastito poduzeće i nazvala ga Učiteka, za davanje instrukcija učenicima osnovnih i srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se da su joj najbrojniji 'klijenti' osnovnoškolci od petog do osmog razreda kojima matematika ne ide od ruke. No, ima i nešto srednjoškolaca, pa čak i studenata.

Mlada poduzetnica već razmišlja o širenju posla

Kako je poprilično nova u spomenutom poslu svjesna je, kaže, da je potrebno vrijeme da ljudi doznaju za ono što ona nudi, no niti jednog trenutka ne sumnja u uspjeh. Dvotjedno istraživanje koje je provela na području grada pripremajući se za ovaj posao pokazalo je, tvrdi, da itekako ima prostora za njegovo širenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prema brojnim kontaktima koje sam imala u ovih mjesec dana očekujem na jesen s novom školskom godinom još više posla'', ističe zadovoljno dodajući da bi posao proširila s organiziranjem produženog boravka. Već su joj se javili, kaže, neki zaposleni roditelji i pokazali ozbiljan interes za takvom uslugom.

''To su roditelji koji na raspolaganju nemaju takozvani 'baka servis' i za koje bi ta usluga bila pravi spas'', ističe mlada poduzetnica. Za 40 kuna po satu djecu bi kupila iz škole i dok su im roditelji na poslu s njima bi riješila zadaću i ponovila što su tog dana učili. Time bi roditelje oslobodila školskih briga i omogućila im više slobodnog vremena koje bi sa svojom djecom mogli kvalitetnije provoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno se obrazuje kako bi bila još bolja u svom poslu

Kako bi taj posao obavila što kvalitetnije upisala je, kaže, na Učiteljskoj akademiji program pedagoško-didaktičke skupine predmeta s kojima se studirajući ekonomiju ipak nije susretala. Posao sad obavlja u svom stanu, no bude li se širio kako je isplanirala, već razmišlja o unajmljivanju nekog poslovnog prostora u središtu Bjelovara.

Svjesna da će tijekom ljetnih praznika biti teško osigurati dovoljno posla, mlada poduzetnica već je pronašla rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nakon što završi nastava, bit će onih koji idu na popravak i kojima su potrebne instrukcije, no nakon toga do početka nove školske godine mislim se više posvetiti organizaciji kreativnih radionica'', ističe, dodajući da već za početak lipnja priprema tečaj brzog čitanja koji će voditi stručnjak iz Zagreba.

Vezani članci:

arti-201104190213006 arti-201104110673006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo