Pobijedio bolest, izgubio bitku s administracijom

Iako je naša zemlja potpisnica UN-ove konvencije prema kojoj bi na 25 zaposlenih, trebala raditi jedna slijepa ili osoba s invaliditetom, malo se radi na njihovu zapošljavanju.

16.10.2012.
6:37
VOYO logo

Nakon što mu je multipla skleroza oduzela vid, pomorac Bruno Mrgan brodove je mogao samo sanjati. No nije odustao. Uz golemi trud završio je Pomorski fakultet i postao prva slijepa osoba kod nas s diplomom inženjera nautike.

Prije četiri godine zaposlio se u splitskoj Lučkoj kapetaniji, uz obećanje da će ugovor o djelu prerasti u stalni posao. No umjesto obećanog ugovora - šok. Posljednjeg dana srpnja rečeno mu je da na posao više ne dolazi. Podmuklu je bolest pobijedio, ali izgubio je bitku s administracijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dobio pismo preporuke od predsjednika Ive Josipovića nije uspio još uvijek naći posao te poručuje da ne želi živjeti od socijalne pomoći, već želi raditi.

I dok Bruno iz Ministarstva pomorstva i dalje sluša obećanja da će učiniti sve kako bi ga vratili na posao Hrvatski savez slijepih još je jednom, na dan bijelog štapa nadležne institucije još jednom upozorio na potrebu veće skrbi za osobe s invaliditetom i njihove udruge, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge slijepih, slabovidnih i gluho-slijepih osoba predsjednika Josipovića su zamolili za pomoć u donošenju zakona vezanih uz financiranje udruga i invalidski doplatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo