Pobijedili rak, ne i deložaciju

Nakon što su pobijedili rak koji je imao njihov sin Patrik, obitelj Šarić iz Vodnjana nove bitke bije s krizom.

30.11.2010.
13:41
VOYO logo

Mnogi pamte potresnu priču o Patriku Šariću iz Vodnjana kojemu je po rođenju dijagnosticiran rijedak oblik karcinoma jetara i kojemu HZZO nije želio odobriti premještaj u Sveučilišnu kliniku u Padovu.

Patrik je danas zdrav petogodišnji dječačić, no njegove roditelje more novi problemi. Sa svojih troje djece uskoro bi se mogli naći na ulici jer nemaju novca za otplatu hipotekarnog kredita kod Privredne banke Zagreb. Rata koja je u 'švicarcima', kažu, porasla je s 2.000 na 3.700 kuna, a njih petero živi od dječjeg doplatka i porodiljne naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi više nismo u mogućnosti pratiti te troškove, godinu dana smo jedva uspijevali, a sada mi je suprug ostao bez posla! Prijeti nam iseljenje, dvije rate nismo platili, uskoro će nam banka uzeti stan. Nemamo kamo otići", ispričala je Patrikova majka Vanja Šarić za Glas Istre.

Mediji su joj bili idući korak u borbi za život nakon što ju je Grad Vodnjan odbio. Naime, tražila je nužni smještaj, a u Gradu su joj rekli da ne raspolažu stanovima za smještaj socijalno ugroženih obitelji. Vanja se za pomoć obratila i županu Ivanu Jakovčiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našim je sinovima župan Ivan Jakovčić krsni kum. Kad se Patrik vratio iz Padove i kada su o njemu svi mediji pisali, župan je zaželio biti njegov kum. Istog sam dana krstila oba sina i on im je postao kum. Vidjela sam ga tada i nikada više, nije im ni čokoladu donio na krštenje, nikada nije ni pitao za njih. Sada kad nam prijeti izbacivanje na cestu, zamolili smo za pomoć, primio nas je, dao nam je riječ da će učiniti sve što može, obećao nam je smještaj, ali prošlo je od tada već šest mjeseci", veli Šarić za Glas Istre, dodajući da im je Županija ponudila novčanu pomoć od 5.000 kuna na račun Patrikovih lijekova.

Župan Jakovčić, pak, navodi da je "učinio sve što je mogao", te da "Županija sigurno ne može plaćati kredite privatnim osobama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Šarić gole zidove svoje kuće bez kupaonice kupila je u Vodnjanu prije četiri godine. Tijekom vremena u nju su uložili 25.000 eura. U nekoliko navrata pokušali su je prodati, no nisu uspjeli, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo