nevrijeme na moru / Plivao uslijed olujnog juga: Austrijanac se utopio kod Malog Lošinja. Kod N. Vindodolskog spašeni Mađari

Image
Foto: Srecko Niketic/Pixsell

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, te dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu

29.8.2023.
18:21
Srecko Niketic/Pixsell
VOYO logo

Zbog nevremena u ponedjeljak je na moru zabilježeno niz pomorskih nezgoda plovila i slučajeva kupača u pogibeljnim situacijama, pri čemu je jedna osoba preminula, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na Malom Lošinju na plaži „Veli Žal” nakon spašavanja iz mora preminuo je kupač. Nesretnog kupača, državljanina Republike Austrije, na plažu je odnijelo  jako jugo s mjesne plaže „Borik”. Iz mora su ga izvukli kupači, odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je nažalost ustanovila da je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, te dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.

Na području Novog Vinodolskiog dvije osobe spašene su s otočića Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje uslijed udara jakog juga. Osobe nisu pretrpjele ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NARANČASTI I ŽUTI /

I za srijedu upaljeni meteoalarmi. Temperatura će se penjati na najviše 26 stupnjeva, stiže još kiše

Image
NARANČASTI I ŽUTI /

I za srijedu upaljeni meteoalarmi. Temperatura će se penjati na najviše 26 stupnjeva, stiže još kiše

Na obalu kod Dramlja nasukala se pak jedrilica bez posade i bez onečišćenja mora.

Nevrijeme na moru zadavalo je probleme i u zadarskom akvatoriju. Između Vira i Paga plutala je brodica bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom  a za kojom je Lučka kapetanija Zadar pokrenula spasilačku akcija. Traganje međutim nije dalo  rezultate te je obustavljeno  zbog pogoršanja vremenskih uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, nasukala se jedrilica bez posade u Sv.Petru na moru, u mjestu Crvena luka. Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru, državljaninu Slovenije, koji je krenuo plivati za jet-ski plovilom koje se otrgnulo sa veza. Slovenac je samostalno isplivao na obalu i nije ozlijeđen.

Na području šibenskog arhipelaga nasukano je također nekoliko polovila. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otoka Arta Mala, bez stradalih i onečišćenja mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između Prvić Luke i Šepurina spašena je jedna osoba iz mora koja se našla u pogibeljnoj situaciji.

I u splitskom akvatoriju zabilježeno je nekoliko izvanrednih događaja u kojima su sudjelovale osobe i plovila, no bez stradalih i bez onečišćenja mora i morskog okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Pijavica iznad Pule

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo