oglasio se i premijer /

Plenković Vučiću: 'Velikosrpska agresija se dogodila! Oni koji ne žele dobro predsjednici, to stavljaju u eter'

'Dali smo podršku Grabar-Kitarović u utrci za predsjednicu. Svi su izrazili želju da joj pomognu u borbi za novi mandat'

21.8.2019.
18:20
VOYO logo

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a novinarima se obratio predsjednik te stranke i Vlade Andrej Plenković.

"Dali smo podršku Kolindi Grabar-Kitarović u utrci za predsjednicu. Svi su izrazili želju da joj pomognu u borbi za još jedan mandat. Druga odluka je da HDZ podržava prijedlog da Dubravka Šuica postane članica Europske komisije. Treća odluka je da Ante Sanader postane novi politički tajnik HDZ-a. Ima veliko iskustvo. Može bitno pridonijeti radu HDZ-a", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li voditelj kampanje Kolinde Grabar-Kitarović biti Ivan Anušić rekao je:

"Formalno će odluke donositi predsjednica. On je pripravan da bude voditelj stožera. Bio je i predsjedničin izbor", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izjavi Aleksandra Vučića da je od Grabar-Kitarović tražio da ne spominje termin velikosrpska agresija Plenković kaže: 

"Ne znam za taj razgovor koji se navodno dogodio. Velikosrpska agresija se dogodila. Znamo kako se ona provodila. Tu nema dilema. Ta činjenica je čvrsta i vrlo jasna. Meni to nije poznato. Očito je tko to propagira. Pretkampanja za predsjedničke izbore je u tijeku. Oni koji ne žele dobro predsjednici, to stavljaju u eter", jasno će Plenković.

Komentirao i pretres kuće Lovre Kuščevića

Za Lovru Kuščevića je rekao da je dao ostavku i da "HDZ ide svojim putem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo