kritike sve glasnije /

Plenković više nema dileme: Hasanbegović ne može biti član HDZ-a! Bernardić uvjeren u jedinstvo SDP-a

Ni MOST ne miruje. I dalje prozivaju zbog trgovine u Saboru

7.5.2017.
18:47
VOYO logo

Vraćamo se u Hrvatsku: S jedne strane Andrej Plenković i spektakl u Zagrebu - s druge strane Davor Bernardić u skromnom obilasku Čobanijade u Đurđenovcu. No poruke čelnika SDP-a i HDZ-a u istom smjeru - tvrde kako je njihova stranka jedinstvena. Kako bi to i potvrdio djelima Plenković je poručio da se odlučio riješiti Zlatka Hasanbegovića.

Nakon što je dobio predah za  preslagivanje u Saboru - premijer Plenković na novom zadatku - učvrstiti poziciju u stranci. Dok se još jučer činio pomirljiv oko sudbine Zlatka Hasanbegovića koji se kandidirao na listi nezavisne Brune Esih u Zagrebu danas druga priča. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statut HDZ-a je jasan i ne dopušta fleksibilnost, onaj koji ide na izbore na nekoj drugoj listi više ne može biti član HDZ-a i tu dilema nema", kaže Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a.

Hasanbegović će o svemu službeno sutra. No, rekao nam je da će njegova potpora HDZ-u u Saboru ovisiti tome koga premijer izabere za partnere u Vladi. A da na Hasanbegovića ipak računa, jasan je i Plenković.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što možemo, budući da smo demokrati, možemo razgovarati na drugim temeljima, o nekoj budućoj suradnji", poručuje.

Nezadovoljnih u HDZ-u očito ima još. Nakon prekida s MOST-om, ankete pokazuju pad rejtinga stranke. A bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač poziva Plenkovića da objasni raspad vladajuće koalicije.

"Ne bih rekao da se radi o nezadovoljstvu niti o pobuni, odluku o tome da se ne ide s MOST-om donijelo je predsjedništvo HDZ-a", govori Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Dok u HDZ-u sređuju svoje redove, u SDP-u se pitaju je li se moglo više postići u trenutnoj političkoj krizi. I je li se predsjednik Davor Bernardić dobro snašao - o čemu Arsen Bauk nervozno progovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jel vi mene želite posvađat s nekim. Da. da", ističe Arsen Bauk, član Predsjedništva SDP-a.

Neki SDP-ovci izravno prozivaju Bernardića. Sve  se češće čuje i da u slučaju prijevremenih izbora SDP treba imati drugog kandidata za premijera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam oktroiran predsjednik, izabran sam većinom članova stranke pa time i kandidat za premijera", jasno će Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Ni MOST ne miruje. I dalje prozivaju zbog trgovine u Saboru. Ako će glas Željka Glasnovića koštati milijardu kuna za pripadnike HVO-a, pitaju se...

"Koliko će koštati Milorad Pupovac", pita se Miro Bulj.

No, napokon su u jedno sigurni - suradnje s HDZ-om više nikada neće biti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo