SAMO RIJEČI HVALE / Plenković prognozirao rezultat Vatrenih u Ligi nacija: 'Neću ići na utakmicu... Igram se s plišancima sa svojim sinom'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer je rekao da je sinoćnja utakmica jedna od najboljih koje je hrvatska nogometna reprezentacija odigrala

15.6.2023.
18:21
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a povodom obilježavanja 34. obljetnice osnutka te stranke, izjavu je dao predsjednik stranke Andrej Plenković. Najavio je nova sredstva iz NPOO-a, a rekao je i kako se na sastanku razgovaralo i o očekivanjima od turističke sezone, javlja N1.

“Stranka je zadovoljna”, tvrdi Plenković dodajući da je ostvaren niz postignuća, ali da postoji i niz planova za budućnost. Čestitao je pritom i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kaže kako je pozicija što se tiče štrajka sudskih službenika jasna. Oni nisu dužnosnici, a povećanje plaće koje ide uskoro odnosi se i na njih. “Pozivam ih da prihvate ovu ponudu i shvate da je ovo zajedničko ulaganje u novi zakon o plaćana koji će biti donesen do kraja godine”, kaže premijer navodeći da će u zakonu biti definirani i veći koeficijenti, a to znači veće plaće i oni to jako dobro znaju.

Image
PREMIJER U SUSJEDSTVU /

Plenković odgovorio na pitanje hoće li se tijekom posjeta Srbiji sastati s Vučićem: 'U ovom trenutku...'

Image
PREMIJER U SUSJEDSTVU /

Plenković odgovorio na pitanje hoće li se tijekom posjeta Srbiji sastati s Vučićem: 'U ovom trenutku...'

'Nema socijalnih nemira'

Plenković kaže da je do superizborne godine ostalo još dosta vremena i kako postoji mnoštvo drugih prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da kad jedna stranka predvodi parlamentarnu većinu, vidite veliku koheziju rada i rezultate, a ti rezultati su zaista mjerljivi”, rekao je navodeći rast plaća, mirovina, BDP-a, investicijskog kreditnog rejtinga i smanjenje javnog duga kao primjere.

“U Hrvatskoj nema socijalnih nemira, nosimo se s krizama koje su vanjske”, kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga nacija

Plenković vjeruje da Vatreni mogu do zlata u Ligi nacija, kaže da je sinoćnja utakmica jedna od najboljih koje je hrvatska nogometna reprezentacija odigrala, a za ekipu Zlatka Dalića imao je samo riječi hvale. “Vrijeme je za zlato, to bi bilo sjajno za ovu generaciju, izbornika, kapetana Modrića…”

Na utakmicu, kaže, neće ići. Bit će s obitelji i navijati s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kampanje za parlamentarne izbore ima još dosta vremena i ona još nije počela kaže Plenković.

Odgovarajući na pitanje o fotografiji šefa SDP-a s plišanim medvjedićem, koja je objavljena u sklopu kampanje ove stranke za besplatne vrtiće, Plenković je rekao da se svaki dan igra plišancima sa svojim najmlađim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo