'RAZUMIJEM TRAUME, ALI...' / Plenković u Škabrnji komentirao okretanje leđa Šimpragi: 'Mi kao društvo moramo se kretati prema pomirbi'

Počast žrtvama odat će polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice

17.11.2022.
17:49
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji predvode saborsko izaslanstvo, danas su posjetili Škabrnju u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

"Došli smo izraziti poštovanje, sjećanje prema žrtvama strašnoga zločina, ne samo za 69-ero ubijenih toga dana nego i za sto Škabrnjana koji su stradali u trenutcima rata", rekao je Plenković u izjavi za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez žrtve hrvatskih branitelja, ne bi bilo slobode ni države u kojoj živimo", rekao je.

"Mi smo kao i svake godine u Vukovaru, taj dan je i neradni dan kada baš svi koji u Hrvatskoj žele iskazati poštovanje prema žrtvi Vukovara i Škabrnje to mogu učiniti bez da uzmu slobodan dan", rekao je Plenković i tako izbjegao odgovor na pitanje o zaobilaženju s predsjednikom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKAV NEUGODNJAK /

Milanović se u Vukovaru rukovao sa svima, a Banožića hladnokrvno preskočio

Image
KAKAV NEUGODNJAK /

Milanović se u Vukovaru rukovao sa svima, a Banožića hladnokrvno preskočio

'Moramo se kretati prema pomirbi'

Najavio je svoj dolazak u Vukovar sutradan.

"Razumijem teške traume i osjećaje obitelji koje su stradale, to su užasne patnje i bolovi, ali isto tako mi kao društvo moramo kretati prema pomirbi, a dolazak potpredsjednice Vlade ovdje nije ništa što bi odudaralo od politike koju mi provodimo", rekao je Plenković komentirajući to što su potpredsjednici Vlade iz redova SDSS-a Anji Šimpragi par mještana i branitelja Škabrnje demonstrativno okrenuli leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je kratko i porez na ekstraprofit. "Svrha je da sav prihod ide onima kojima je u ovoj krizi najteže, koji će od tih sredstava moći lakše zadržati svoj socijalni i ekonomski standard, to je doprinos solidarnosti", rekao je.

Šimpraga: 'Došla sam čista srca'

Šimraga se i sama osvrnula na incident. "Došla sam ovdje iskreno i čista srca. Svatko ima pravo na svoj stav, ja sam ovdje došla u miru. Na nama svima je da pomičemo granice i gradimo bolju budućnost", rekla je Šimpraga. "Kada vjerujete u ono što radite i kako djelujete, znate da ste na pravom putu. Nadam se da ćemo se jednoga dana izmiriti i nastaviti suživot", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počast žrtvama odana je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo